A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

БЕРЕЗІВСЬКА ГРОМАДА У 2022 РОЦІ: АНАЛІЗУЄМО РІК РОБОТИ

Дата: 27.12.2022 11:43
Кількість переглядів: 1024

Традиційно, по закінченні року підбиваємо підсумки роботи сільської ради. Наперед забігаючи, можна сказати — ми точно могли б зробити більше, якби…

24 лютого 2022 року стало для нас і для всіх українців точкою відліку нової історії, яка перевернула з ніг на голову усі поставлені перед собою плани на поточний період і висунула до нас свої нові вимоги. Попри те, вважаємо, що ми гідно пройшли цей вкрай складний рік і впоралися з усіма викликами, що постали перед колективом Березівської сільської ради у руслі захисту своїх територій, підтримки військовослужбовців, людей, які вимушено опинилися нині на території нашої громади та своїх мешканців. А все завдяки безперебійній діяльності та співпраці апарату сільської ради і депутатського корпусу, що дозволило забезпечити повноцінне функціонування об’єктів соціальної інфраструктури та поступальними кроками рухатися в напрямку підтримки та покращення діяльності житлово-комунальної сфери.

На початку року ми мали багато планів та задумів. Уже був проведений тендер та мало розпочатися будівництво мультифункціонального спортивного комплексу в с. Іванівка, розроблений проект та підготовлено комплект документів по проекту «Капітальний ремонт приміщення дитячого навчального закладу у с. Василіка», у Садках підходив до завершення капітальний ремонт приміщення для створення власного комунального підприємства з надання медичних послуг жителям громади, активно тривав пошук земельної ділянки під будівництво дитсадка в с. Іванівка, розроблено було і комплекс робіт із благоустрою наших територій та ще багато не менш важливих завдань. Проте, у зв’язку з повномасштабним вторгненням росіян на наші рідні українські землі, усі ці проекти ми змушені були призупинити.

Тож, пригадаємо покроково, як прожили цей рік і що вдалося реалізувати в умовах воєнного стану та на фоні обмежень у фінансуванні.

Про можливість російського повномасштабного вторгнення дискусії точилися ще з 2021 року, відколи росіяни на кордоні з сусідньою білоруссю почали «брязькати» зброєю у вигляді спільний військових навчань. У розрізі цих подій в Україні приймають Закон «Про основи національного супротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони.

Уже на початку 2022 року, згідно вищезгаданого Закону, Житомирською обласною адміністрацією був підготовлений проект рішення, яким передбачається внесення змін до Програми надання матеріально-технічної допомоги Житомирському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки і військовим частинам Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Вже 15 лютого на позачерговій сесії депутати Березівської сільської ради, виділили з бюджету сільської ради на дану Програму 100 000 грн.

16 лютого на майдані Соборному в Житомирі делегація Березівської сільської ради доєдналась до відзначення Дня національної єдності, що започатковується з ініціативи Президента Зеленського на тлі чуток про вторгнення росії в Україну. Цей захід має на меті згуртувати українців навколо національної ідеї і показати російським пропагандистам, що ми — ЄДИНИЙ НАРОД, ЄДИНА НАЦІЯ!Фото без описуФото без опису

До останнього українці не вірять у можливість кровопролитного протистояння двох, як ми на той час вважали, «братніх» народів. Проте, настає 24 лютого — день, який навіки ознаменувався для українців, як початок повномасштабної війни.

Березівська сільська рада з першого дня вторгнення країни-агресора починає працювати за вимогами воєнного стану. Центральний апарат та всі старостинські округи функціонують не просто в штатному режимі, а навіть понаднормово і виконують свою роботу в режимі 24/7. Щоденно, і в центральній садибі, і в телефонному режимі, громадяни могли отримати консультацію з будь-якого питання, видавалися довідки, організовані та проведені усі необхідні заходи щодо безпечної діяльності об’єктів критичної інфраструктури та житлово-комунальної сфери, у школах на невизначений термін припиняється процес навчання.

Депутатський корпус оперативно прийняв місцеву «Програму підтримки територіальної оборони та Збройних Сил України», яка надала змогу дієво підтримувати наших захисників. Відтоді, на ці потреби з бюджету громади виділено 5 млн 817 тис грн, які були спрямовані на закупівлю матеріальних цінностей військовим частинам, а також на субвенцію для забезпечення потреб ЗСУ.

Паралельно з цим активно проводилась інформаційна кампанія через усі наявні інтернет-платформи громади щодо ризиків та небезпек викликаних збройною агресією, розповсюджувались практичні поради від фахівців щодо того, як вберегтися в умовах війни та як не стати жертвою шахраїв тим, хто вимушений був полишити свої домівки і виїхати за кордон.

Фото без опису

На захист своїх територій піднімаються усі жителі нашої громади. На запрошення сільського голови 25 лютого у приміщенні сільської ради зібрались чоловіки з усіх населених пунктів громади. Вони організували у потужні загони місцевої територіальної оборони з понад 1100 чоловік. Наші добровольці, за сприяння сільської ради, починають облаштовувати блок-пости, організовують цілодобове чергування, проводять патрулювання вулиць та прилеглих до сіл територій. Вся інформація про безпілотники, сигнальні ракети, незрозумілий рух техніки, підозрілих осіб тощо збиралась та передавалась відповідним органам та структурам. Завдяки злагодженій роботі добровольчого формування поблизу Дубовця і Мусіївки вдається виявити та перешкодити підступним планам групи диверсантів.

Частина наших громадян мобілізується, близько 500 чоловік бере до рук зброю і йде захищати країну. Ця цифра поступово збільшується.

Жваво активізувалося і волонтерське «військо». Небайдужі жителі згуртувалися у потужну команду на підтримку нашої армії, плели маскувальні сітки, зносили продукти харчування для військовослужбовців та найнеобхідніші речі. Одними із лідерів у цій справі стали освітяни, завдяки яким було організовано щоденне гаряче харчування для тероборонівців, добровольчих батальйонів та військовослужбовців, що знаходилися на території Житомирського району. Щодня у закладах освіти ліпили по декілька тисяч вареників та пельменів, в асортименті також були тефтелі, рибні та курячі котлети, голубці, млинці з різними начинками, картопляні зрази. Випікали наші жінки й різноманітні солодощі: пиріжки, булочки, круасани. Забезпечення наших помічників продуктами (борошно, олія, м'ясо, крупи тощо) та, відповідно, доставку готового харчування до військових, взяла на себе сільська рада.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуРазом із тим, у центральній садибі був створений гуманітарний штаб, важку ношу організації якого взяли на себе наші колеги Дар’я Меренова та Микола Чижик. Вони постійно були на зв’язку з нашими військовослужбовцями, вивчали їхні потреби і були в активному пошуку усього необхідного: бронежилетів, одягу та іншої амуніції. Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуАпарат сільської ради не стояв осторонь волонтерської роботи, кожен долучився до підтримки наших Збройних Сил. Заклади дозвілля громади долучалися до організації роботи гуманітарного штабу, відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини були організовані благодійні концерти, під час яких збиралися кошти на потреби ЗСУ. Серед працівників сільської ради був також проведений збір коштів, за які куплено та передано нашим захисникам на передову автомобіль SEAT.Фото без опису

За підтримки депутатів, небайдужих жителів громади, місцевих підприємців, Житомирської військової районної державної адміністрації, благодійних фондів та громадський організацій: БФ «Чисте Полісся», БФ «Мир на долоні», БО «Український фонд благодійництва», БФ «Карітас», БФ «ЗдійсниТи мрію», ГО ВО «Генерація змін», «SAPHIR MASCHINENBAU», ГО «Купол», ГО «Ін тач юкрейн фундейшн», релігійної громади Свято-Михайлівського кафедрального собору, гуманітарних складів Житомира, Львова, Нововолинська — формуємо потужний банк гуманітарної допомоги (продукти харчування, ліки, теплі речі, предмети особистої гігієни та побутового вжитку), яку видаємо з початку повномасштабного вторгнення внутрішньо переміщеним особам. Не лишилися поза увагою і мешканці громади, адже в умовах невідомості, паніки, а ще зупинки логістики, продовольчої та продуктової кризи, яка виникла на початку війни, багато наших людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, багатодітні сім’ї та особи з інвалідністю теж потребували підтримки і отримали її в сільській раді та старостинських округах.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Одним із викликів постає перед сільською радою створення та забезпечення необхідних умови для прийому внутрішньо переміщених осіб, які змушені були тікати з території активних наступальних дій. Від 24 лютого на території громади відділом з питань соціального захисту населення було зареєстровано біля 1000 внутрішньо переміщених осіб, частина з яких або вже повернулася додому, або виїхала в інші міста нашої держави та за кордон. Це мешканці Донецької, Київської, Луганської, Миколаївської, Харківської, Херсонської областей, частково житомиряни і, навіть, з АР Крим. Станом на 27 грудня у нас проживає 200 внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб.

Задля цього депутати приймають комплексну «Програму з підтримки та соціального захисту ВПО в Березівській територіальній громаді на 2022-2023 роки», згідно якої поступово виділяються кошти на облаштування місць тимчасового проживання вище загаданої категорії осіб: закуплені ліжка, матраци, постіль та білизна, продукти харчування довготривалого зберігання, засоби гігієни, тощо. Усі ВПО, які лишилися у нас, забезпечені на зимівлю дровами. Особливу увагу надано багатодітним сім’ям та мамі з двома доньками-інвалідами, яка прибула до нас із Рубіжного. Жінку було забезпечено усім необхідним крамом, а також побутовою технікою: пральною машиною, мікрохвильовою піччю та мультиваркою. Наразі, на забезпечення потреб підтримки ВПО виділено та освоєно 3 млн 916 тис грн. Варто додати, що ми й надалі готові приймати і підтримувати наших українців у скрутну хвилину.

Відділом соціального захисту населення постійно ведеться прийом громадян та документів на оформлення соціальних допомог, пільг, субсидій, на видачу посвідчень багатодітним сім’ям, особам з інвалідністю. Проводиться прийом заяв та видача талонів на пільговий безкоштовний проїзд громадянам нашої громади.Згідно затверджених Програм здійснюється прийом заяв на пільгове зубопротезування, а також на пільгове медичне забезпечення безкоштовними рецептами потерпілих від аварії на ЧАЕС. Проводяться засідання постійних комісій з різних питань соціального захисту населення, виїзди мобільних бригад та працює координаційна рада щодо запобігання протидії домашньому насильству.Фото без опису525 чоловік з числа жителів громади отримали матеріальну допомогу на суму 1591500,00 грн на лікування, на підтримку у випадку надзвичайної ситуації, родичам військовослужбовців, ліквідаторам ЧАЕС, інвалідам І групи, одиноким людям похилого віку.

Колосальна робота проведена щодо облаштування мережі укриттів. Тут зроблені ремонти, створений запас питної води, їжі, медикаментів. На випадок надзвичайних ситуацій розроблено план евакуації населення, увесь комунальний транспорт приведений в стан «бойової» готовності, яким у разі потреби здійснювався б централізований підвіз людей до місць безпеки та захисту. Можна сміливо сказати, що сільська рада готова до розвитку будь-якого сценарію.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуПоступово наші завзяті та мужні війська відтискають ворога і Житомирщина та сусідні області починають повертатися до більш спокійного життя. Ми продовжуємо стояти на сторожі, допомагати військовим в тилу і на фронті та підтримуємо життєдіяльність громади.

У зв’язку з відновленням відносно мирного життя на території Житомирщини постає завдання в активізації економіки. Задля цього потрібно було забезпечити безперешкодне пересування транспорту регіоном, тож після проведеного аудиту роботи блок-постів, були максимально прибрані перешкоди на дорогах місцевого значення Березівської сільської ради та загального, які проходять через нашу громаду.

З настанням тепла розпочалися роботи з благоустрою територій. Варто відзначити, що не дивлячись ні на що, в громаді був забезпечений постійний централізований вивіз сміття. Разом із тим, сільська рада спрямувала свою діяльність на покращення цієї послуги. Спільно з комунальним підприємством Оліївської сільської ради було розпочато пілотний проект з використання контейнерного способу збирання, зберігання та вивозу сміття на території сіл Березівка, Березівка-1, Дубовець та Черемошне, де встановлено біля 50 баків для збору твердих побутових відходів, частково і контейнери для роздільного сміття. Така система гарно себе зарекомендувала і дала позитивні результати, тож уже зовсім скоро контейнерні майданчики з’являться на території всієї громади. Наразі розробляється проект, який дозволять нам суттєво покращити санітарний стан населених пунктів.Фото без описуФото без опису

Після відновлення можливості фінансування деяких видів робіт, послуг та закупівель, сільська рада спрямовує свої зусилля на поповнення авто-тракторної техніки. Закуплено навантажувач JCB-435, (650 тис грн), самоскид SHACMAN (3 млн 630 тис грн), екскаватор-навантажувач JCB 3CX SITEMASTER (3075000,00 грн) та відвал сніговий до нього (180 тис грн), легковий автомобіль Volkswagen Caddy (200 тис грн) для організації роботи Василівського старостинського округу.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуЗавдяки цьому активно розпочинається ремонт доріг. За 3 місяці власними силами працівників житлово-комунального відділу вдалося відремонтувати 28 доріг місцевого значення, а це понад 10 кілометрів вулиць та провулків, на які використано 8 млн 856 тис грн, де орієнтовна собівартість 1 м² ремонту склала 110,00 грн. При цьому, вартість такої роботи на ринку послуг у дорожніх організацій вартує близько 350,00 грн за 1 м². Тож, можемо сміливо констатувати, що завдяки плідній роботі штатних працівників відділу ЖКГ та власному машино-тракторному парку нам вдалося зекономити до 10 млн грн.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

До завершення підходила реконструкція мосту в с. Барашівка. На жаль, на час воєнного стану ці роботи довелося «заморозити». Проте, була проведена нарада за участі спеціалістів технагляду та проектного інституту, після чого за висновками експертної комісії міст було відкрито для можливості проїзду транспорту та переходу пішоходів.Фото без описуФото без описуФото без опису

Ще однією знаковою подією ознаменувався 2022 рік. В умовах агресії рф проти України особливого значення набуває дотримання прав людини, захист її інтересів та надання допомоги різним категоріям населення. У нашій громаді, за ініціативи Першої леді, за підтримки Міністерства соціальної політики України, було відкрито притулок для осіб, постраждалих від домашнього насильства (за умов підвищеної конфіденційності місце розташування не вказуємо). Даний соціальний хаб, за співпраці з жіночим інформаційно–консультативним пунктом, — має стати простором захисту та кваліфікованої допомоги для постраждалих осіб цієї категорії: як для жителів нашої громади, так і сусідніх, з якими підписані меморандуми про співпрацю: Високівською, Оліївською, Новогуйвинською, Глибочицькою та Тетерівською громадами.Фото без описуФото без описуФото без опису

Тим часом на стадії завершення капітальний ремонт приміщення в Садках, де за задумом має бути в майбутньому створене некомерційне комунальне підприємство з надання медичних послуг громаді. А поки що сюди нещодавно «переїхали» працівники Садківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Усе ж ми не полишаємо надії, що після війни тут буде функціонувати повноцінне власне комунальне підприємство, яке зможе забезпечити надання медичних послуг первинної ланки для жителів усієї громади, а також проводити стаціонарне лікування.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Освітній процес, який був вимушено припинений у перший день війни, відновлено з 1 квітня дистанційно. Керівники закладів загальної середньої освіти та усі педагоги постійно на зв’язку з усіма батьками та учнями: і з тими, хто лишився вдома, і з тими, хто знаходиться за межами нашої держави. Поступово відновлюється робота двох закладів дошкільної освіти: в Березівці та Садках.Фото без описуФото без описуФото без опису

Не дивлячись на складні умови проведення навчання, завдяки нашим самовідданим, наполегливим, талановитим і креативним педагогам, учні постійно беруть участь у різноманітних конкурсах, виставках, олімпіадах і показують високі досягнення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Варто також зазначити, що не зважаючи на умови воєнного стану у нас пройшла щорічна атестація педагогів у всіх закладах освіти. Усі 8 педагогів стали дипломантами обласної виставки перспективного педагогічного досвіду «Сучасна освіта Житомирщини — 2022».

У літній період, попри невизначеність ситуації в державі, ми розпочинаємо підготовку до нового навчального року. Здійснюється матеріально-технічне забезпечення освітніх закладів відповідно до заяв директорів. Проведено поточні ремонти, частково замінено вікна, освітлення, закуплено меблі, канцелярію, тощо.

На виконання ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» було закуплено інвентар для харчоблоків, рекомендований вимогами ХАССП, а також миючі, дезінфікуючі засоби, засоби гігієни та побутове приладдя на загальну суму 144 545 грн та централізовано завезено в заклади шкільної та дошкільної освіти.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Наразі підходить до завершення ремонт шкільної їдальні в Іванівському ліцеї.

Великої уваги приділено покращенню умов ЗДО «Перлинка» (с. Березівка-1). Тут вдалося частково провести поточний ремонт першого поверху, відремонтувати сходи та порівняти підлогу в коридорі, встановлено вертикальні жалюзі майже на всіх вікнах садочка. На другому поверсі зроблено ремонт приміщення актової зали та облаштовано тут танцювальну студію: замінено вікна, двері, проведено освітлення, кондиціювання, покладено паркетну дошку, зроблено натяжну стелю, вмонтовано балетні станки та дзеркало, закуплено меблі. Зроблений окремий санвузл, оснащений роздільними кабінками, рукомийниками і бойлером.Фото без описуФото без опису

Для безпечного перебування діток, а також з метою захисту проживаючого на цій території населення, у садочку  облаштовано у відповідності до рекомендаційних вимог існуюче укриття, також проведено переоснащення котельні: встановлено новий потужний твердопаливний котел, утеплено приміщення, замінено двері, завезено необхідну кількість палива.Фото без описуФото без описуФото без опису

Проаналізувавши ситуацію з навчальними просторами, де у двох із шести шкільних закладів є бомбосховища, було прийняте рішення привести їх у відповідність до вимог ДСНС і розпочати тут новий навчальний рік очно. Задля цього розроблено схему маршруту та здійснюється підвіз учнів шкільними автобусами до Садківського та Василівського ліцеїв.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

А 14 грудня, у рамках співпраці Житомирщини з Естонією, за підтримки народного депутата від ПП «СЛУГА НАРОДУ» Арсенія Пушкаренко та голови Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечко Березівській громаді передано гуманітарну допомогу у вигляді комфортабельного пасажирського автобуса марки IVECO — який також буде направлений для задоволення потреб освітніх закладів громади. Автобус уже прибув у громаду. По закінченні зимових канікул він розпочне свою місію — підвіз учнів, який здійснюватиметься згідно розробленого графіку та затвердженого маршруту у відповідних інстанціях.Фото без описуФото без опису

Особлива увага направлена на охоплення освітою дітей з числа ВПО. Частина з них продовжує навчатися онлайн у своїх закладах освіти, троє відвідують Садківський ліцей, ще одна дитина знаходиться в ЗДО «Перлинка». Усі вони забезпечені безкоштовним гарячим харчування.

Заклади освіти та соціальної інфраструктури повністю забезпечені твердим паливом на осінньо-зимовий період.

Загалом на потреби освіти громада спрямувала в 2022 році 19 млн 362 тис грн, ще на 615 тис грн забезпечене харчування здобувачів освіти.

Варто наголосити, що саме педагоги стали своєрідним осередком стійкості та згуртованості, які не склали рук у цей складний період, не звели свою професійну діяльність лише до комп’ютерів (так, як частина навчальних закладів навчається виключно онлайн), а підставили своє плече допомоги і в інших напрямках діяльності задля підтримки тероборони і ЗСУ, долучилися також до роботи «пунктів незламності».

А до Дня ЗСУ педагоги, учні та батьки Березівського ліцею провели благодійний ярмарок-розпродаж, під час якого зібрали майже 25 тис грн. За ці кошти на прохання наших військовослужбовців-односельців закуплені ліки, — антивірусні, протизапальні та жарознижуючі препарати, — і передані їм на передову.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЗ настанням холодів, у ході продовження активних воєнних дій агресора, розуміючи усі наслідки обстрілів критичної інфраструктури України і Житомирщини зокрема, перед громадою, як і перед всією державою постає новий виклик — створення умов підтримки громадян у критичній ситуації. Під символічною назвою «Пункт незламності» державою розроблено комплекс заходів, які мають стати острівцем безпеки, стабільності і тепла для кожного громадянина. У сільській раді відповідно до Програми облаштовано та наразі функціонує 14 таких пунктів. Усі вони забезпечені електрогенераторами, булер’янами, твердим паливом, продуктами харчування та питною водою, медикаментами, радіоприймачами та подовжувачами, - де люди у разі довготривалої відсутності електроенергії, зв’язку і тепла зможуть зігрітися, випити гарячого чаю з печивом, підзарядити свої гаджети і отримати інформацію щодо ситуації в країні.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відділом земельних ресурсів та екології розроблено "Програму охорони довкілля та екології", розроблено та затверджено три детальні плани територій: центр у Березівці, у Садках під торгівлю, ЦНАП та амбулаторія в Іванівці. Узято в комунальну власність 56 га земель промислового призначення. На виконання «Продовольчої програми» Президента було укладено договори оренди на 150 га земель сільськогосподарського призначення.Фото без опису

На фоні збройної агресії серед українців гостро постає завдання ідеологічної боротьби. Серед багатьох її напрямків — релігійне питання, що стосується переходу церков із підпорядкування московського патріархату до Православної церкви України. «Першопрохідцями» у цій справі стає Василівський старостинський округ. 15 травня відбулися загальні збори релігійної громади, де розглянули питання зміни підлеглості у канонічних та організаційних питаннях Релігійної громади шляхом входу її до складу релігійного об’єднання — Православної Церкви України (ПЦУ). І уже 18 травня представники релігійної громади прибули на зустріч до єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, під час якої на підставі поданого прохання єпископом було засвідчено перехід церкви московського патріархату до Православної Церкви України.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуНа часі назріло і питання продовження процесу декомунізації. Після обговорення, врахувавши думку місцевих жителів та пропозиції виконавчого комітету, депутатський корпус на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», прийняв рішення перейменувати наступні вулиці:

- у с. Березівка: вул. Бушуєва на вул. Калинову;

- у с. Іванівка: вул. Мічуріна на вул. Бузкова; вул. Пушкіна на вул. Кленова; вул. Максютова на вул. Вільський шлях;

- у с. Садки: вул. Тімірязєва на вул. Незалежності; вул. Мічуріна на вул. Миру;

- у с. Болярка: вул. Жовтневу на вул. Центральну.

Враховуючи важливе значення символіки у процесі національного відродження та з метою утвердження місцевого самоврядування, збереження історичних, культурних, соціально-економічних та інших місцевих особливостей та традицій населених пунктів Березівської сільської ради, — 14 липня на 31 позачерговій сесії VIII скликання було прийняте рішення затвердити розроблені ескізи офіційної символіки Березівської сільської ради: Герба та Прапора. Розпочато роботу з написання історії громади. Створено робочу групу, до складу якої увійшли вчителі історії, бібліотекарі, працівники Центру розвитку культури та дозвілля. Також, один із вчителів музики місцевого закладу освіти взявся за написання гімну нашої громади.Фото без описуФото без опису

Березівська сільська рада твердо стоїть на тому, аби підтримати кожного, хто намагається не лише продовжувати працювати в умовах війни, а й має бажання відкрити власну справу на території громади. Так, 7 серпня, в частині приміщення Садківського старостинського округу мешканка нашої громади Світлана Бойденко орендувала кімнату і відкрила власну справу — облаштувала тут перукарню за всіма сучасними вимогами.Фото без описуФото без описуФото без опису

Підводячи підсумки нашої роботи, можна сказати, що серед багатьох значних перемог нашої держави у боротьбі з окупантом, ми маємо і свої маленькі перемоги у плані розвитку своєї території. Але цього всього не було б, якби не наші мужні захисники, які нині стоять на захисті української державності, волі і незалежності, за що ми їм щиро дякуємо. Серед цих воїнів є і жителі Березівської громади, якими ми пишаємося.

Але на війні, на жаль, не обходиться без втрат. Щодень Україна втрачає найкращих синів та доньок, які віддають свої життя за вільну державу, її добробут, щасливе, мирне майбутнє своїх та наших із вами дійте. Серед цих героїв навіки закарбовані в нашій пам’яті і імена наших односельців: Павла Денисюка, Юрія Кутепова, Івана Заречного, Олександра Тимофеєва, Андрія Шведа, Юрія Горбатюка, Романа Кузьменко, Олега Глагодського, Ігоря Данилко, Миколи Палія, які полягли на полі бою за нашу з вами свободу. Вічна та світла пам’ять Героям!Фото без опису

Ми продовжуємо працювати і планувати, ми єдині, згуртовані, боремося і поборемо.

Віримо в ЗСУ!

Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь