A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У 2022 РОЦІ У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДРЕМОНТОВАНО 28 ДОРІГ МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ

Дата: 30.11.2022 16:30
Кількість переглядів: 87

Фото без описуЦьогоріч у Березівській громаді власними силами працівників житлово-комунального відділу вдалося відремонтувати 28 доріг місцевого значення, а це понад 10 кілометрів вулиць та провулків. Із усім відомих причин роботи змогли розпочати із запізненням, тож не все із запланованого встигли до зими.

Стартували роботи в Іванівці, де відремонтували 11 вулиць та 2 провулки, загальною протяжністю 5,6 км. Зокрема, ремонтом були охоплені: вул. Зелена, вул. Зоряна, вул. Миру, вул. Фруктова, вул. Садова, вул. Сонячна, вул. Волошкова, вул. Пушкіна, вул. Молодіжна, вул. Лісова, вул. Інтернатна та два провулки Молодіжний І та ІІ, — на які було використано 4300 т щебенево-піщаної суміші фракції 0-40 та 960 т щебню фракції 40-70.

Після цього техніка переїхала працювати до Василівського старостинського округу. Нагадаємо, абсолютно всі роботи виконувалися силами працівників відділу житлово-комунального господарства та власною технікою, якою за понад рік роботи новоствореної громади вдалося поповнити власний автопарк. А це і автогрейдер ДЗ-143, і навантажувач JCB-435, і самоскид SHACMAN, і екскаватор-навантажувач JCB 3CX SITEMASTER, що дозволяє суттєво економити кошти місцевої казни при виконанні вищезгаданих та інших ремонтних робіт. У майбутньому громада планує закупити для ремонту доріг асфальтоукладач, що дасть змогу власноруч проводити капітальний ремонт дорожнього полотна з використанням асфальтового покриття.

Ще п’ять вулиць: Зелена, Кооперативна, Нова, Набережна та Б. Хмельницького, — загальною протяжністю 2,8 км, — відремонтовані нашими хлопцями у с. Болярка. Сюди, аби привести дороги до ладу, спрямували понад 4000 тонн щебеневих сумішей різних фракцій(0-40, 20-40, 40-70).

Нового вигляду набули і 10 вулиць у Василівці. Це, зокрема, вулиці: Корольова, Зарудських, Набережна, Лісова, Новолісова, Вишнева, Зелена, Молодіжна, Івана Франка та Шевченка. Тут теж, для більш стійкого та надійного ущільнення дорожнього полотна, застосували щебеневі суміші різних фракцій (5325 т — 0-40, 2029 т — 20-40, 1143 т — 40-70).

Загалом, на ремонт вище згаданих доріг, загальною площею 50700,00 м², цього року використано трохи більше 5 млн грн, де орієнтовна собівартість 1 м² ремонту склала 110,00 грн. При цьому, вартість такої роботи на ринку послуг у дорожніх організацій вартує близько 350,00 грн за 1 м². Тож, можемо сміливо констатувати, що завдяки плідній роботі штатних працівників відділу ЖКГ та власному машино-тракторному парку, а також усім працівникам колективу, хто ще був задіяний в організації цього робочого процесу, громада зекономила до 10 млн грн.

Паралельно із ремонтом доріг у громаді у міру потреби проводилося і грейдерування вулиць.

Наразі роботи з ремонту доріг у поточному році завершені у зв’язку з погодними умовами. Усе, що не встигли, розпочнемо з самої ранньої весни, адже запас щебню в нас ще лишився. Ну а далі за відпрацьованим алгоритмом: визначаємо потребу, закуповуємо матеріал і продовжуємо ремонт наших доріг. Жоден населений пункт не залишиться без уваги. Варто лише розуміти, що не все відразу. Поступово ми доведемо до ладу усі наші місцеві транспортні артерії ґрунтового покриття і поступальними кроками розпочнемо їх асфальтування.

Варто наголосити, що машино-тракторний парк свою роботу не зупиняє. Техніка продовжить працювати. Узимку вона буде задіяна для чищення доріг від снігу. Для цього нещодавно ще закупили додатково сніговідвал (якщо простими словами, то лопата для чищення снігу). Ми робимо усе можливе аби створити для жителів та гостей громади комфортне проживання та перебування тут, і дороги для нас у пріорітеті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь