A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ЖІНКАМ БЕРЕЗІВСЬКОЇ ГРОМАДИ: МАЄШ ЗНАТИ — ТИ МАЄШ ПРАВО НА ЗАХИСТ

Дата: 28.10.2022 10:54
Кількість переглядів: 146

Фото без опису27 жовтня на території Іванівського та Василівського старостинських округів Березівської сільської ради відділом з питань соціального захисту населення, Центром надання соціальних послуг сільської ради спільно з громадською організацією «Жіночий інформаційно-консультативний центр», за підтримки Міжнародного Медичного Корпусу, який нині реалізує на Житомирщині проєкт «Ти маєш знати — ти маєш право на захист», — було проведено інформаційний захід, під час якого піднімалася тема — «Протидія гендерно зумовленого насильства». Основними слухачами під час заходу були представники жіноцтва громади.

Тема, що обговорювалася, є досить «особистою», саме тому дуже часто жінки, які стають жертвами вище згаданого явища, замовчують цю проблему, в наслідок чого тема гендерного, а якщо простіше, сексуального та фізичного насильства, набуває системного характеру і все більше потребує профілактики та протидії такому насильству, зумовленого гендерною нерівністю.

Нагадаємо, що гендерно зумовлене насильство — це насильство, яке вчиняється до осіб через їхню стать або стосується переважно осіб певної статі. Це крайній вияв дискримінації за ознакою статі, жертвами якого найчастіше стають жінки.

За статистикою, кожна 3-тя жінка у всьому світі стикалася з гендерно зумовленим насильством у формі фізичного та/або сексуального насильства, а кожна 4-та дівчина (віком 15-24 роки), яка перебувала у відносинах, вже зазнавала насильства з боку статевого партнера.

Насильство по відношенню до жінок є головним фактором смерті та інвалідності серед жінок репродуктивного віку. Воно не завжди позбавляє життя, але майже завжди підриває здоров’я, порушує безпеку та належність постраждалих. А однією з найголовніших причин ГЗН є гендерна нерівність у нашому суспільстві, де чоловіки зловживають своєю владою щодо жінок, і досить часто лишаються безкарними за свою наругу над протилежною статтю.

Тож, під час заходу багато уваги було приділено тому, як попередити випадки сексуальних домагань, сексуальної наруги, сексуальної експлуатації та як захистити себе. А ще зважаючи на те, що про це мовчать і страждають, присутнім була надана інформація, куди можна звернутися, аби звільнитися від важких спогадів, а також отримати підтримку психологів та їх консультацію щодо відновлення власного здоров’я, вирішення правових і життєвих проблем. А також де можна записатися на онлайн курси самодопомоги з подолання стресу.

Разом із тим, цікавою інформацією поділилися з соціальними робітниками нашої громади гості. Фахівці розповіли про те, як надати першу психологічну допомогу постраждалим від сексуального насильства та поділилися навичками техніки психологічної самодопомоги при стресі.

Наприкінці, присутнім вручили подаруночки, так звані пакети «жіночої гідності», наповнені засобами особистої жіночої гігієни.

Щиро дякуємо нашим гостям за цю інформативну та змістовну зустріч та нагадуємо усім жінкам Березівської громади, якщо ви стали жертвою гендерного насильства, ви маєте право на захист. Тож за потреби телефонуйте до спеціалістів, які завжди радо прийдуть вам на допомогу – тел. (067) 457-38-38 та 096-456-55-56.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь