A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ АКТИВНО ТРИВАЄ РЕМОНТ МІСЦЕВИХ ДОРІГ

Дата: 29.09.2022 15:59
Кількість переглядів: 441

Фото без описуВійна внесла свої корективи в покращення та розвиток інфраструктури Березівської громади. Багато робіт довелося зупинити в силу всім відомих обставин, головна з яких — відсутність фінансування, обмеженого введенням воєнного стану в державі. З часом обмеження на деякі види робіт були послаблені, тож нарешті ми отримали змогу проводити довгоочікуваний ремонт доріг — один із пріорітетних напрямків у роботі сільської ради.

Стартував ремонт з Іванівського старостинського округу. Наразі ремонтні роботи тут вже завершено, і техніка направилася в населені пункти Василівського старостинського округу.

Роботи виконуються силами працівників відділу житлово-комунального господарства та власною технікою, якою за понад рік роботи новоствореної громади вдалося поповнити власний автопарк. А це і автогрейдер ДЗ-143, і навантажувач JCB-435, і самоскид SHACMAN, і екскаватор-навантажувач JCB 3CX SITEMASTER, що дозволяє суттєво економити кошти місцевої казни при виконанні вищезгаданих та інших ремонтних робіт. У майбутньому громада планує закупити для ремонту доріг асфальтоукладач, що дасть змогу власними силами проводити капітальний ремонт дорожнього полотна з використанням асфальтового покриття.

Загалом по Іванівському старостату зроблено 10 вуличних доріг та 2 провулки, в ході ремонту яких було використано поєднання щебеневих сумішей фракцій 0-40 (біля 3 тис. т) та 40-70 (біля 500 т) для більшої стійкості поверхні.

Зокрема, ремонтом охоплено вулиці: Зелену, Зоряну, Миру, Фруктову, Садову, Сонячну, Волошкову, Пушкіна, Молодіжну, Лісову та два провулки Молодіжний І та ІІ.

Проте, це ще не всі вулиці, які потрібно було відремонтувати. При закупівлі щебеневих сумішей було прораховано та закуплено орієнтовну потребу матеріалу. У ході робіт на деякі дороги затребувалось більше від запланованого. Прийнято було рішення «не розпорошувати» матеріал, а відремонтувати хоч і менше, але вже до ладу. Тож закупленого щебеню на всі вулиці не вистачило. Їх ремонт заплановано на наступний рік. Це, зокрема, вулиці: Польова, Соснова, Вишнева, Каштанова та провулок Лісовий І.

Варто зауважити, що поточний ремонт вулиць із застосуванням щебеневих сумішей різної фракції забезпечить собою в подальшому хорошу будівельну «подушку» під проведення асфальтування цих доріг. Швидше б лише настав мир!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь