A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕВІРЕНО ГОТОВНІСТЬ ОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ ДО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Дата: 26.08.2022 13:11
Кількість переглядів: 564

Фото без описуМабуть, ще ніколи підготовка до нового навчального року та й, взагалі, його планування, не було такими складним процесом. Адже, під час воєнного стану безпека здобувачів освіти та педагогічних колективів — понад усе!

Відділом освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради було пропрацьовано ряд варіантів, за якими може бути організований освітній процес у громаді, з урахуванням усіх вимог Міносвіти та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Проведено анкетування батьків, щодо їх бачення формату навчання: онлайн чи офлайн?! Звісно, кожен із батьків в ідеалі хоче, щоб навчання проводилося традиційно, в школах, за шкільними партами, в соціумі, до якого діти звикли і в якому мають перебувати. Однак, в умовах сьогодення більшість із них, враховуючи безпекову ситуацію, не погоджується з очним навчанням, тож висловивши своє занепокоєння — перевагу отримало навчання в онлайн форматі. Здебільшого це стосується учнів молодшої та старшої школи.

Проте, учням деяких шкіл таки пощастило. Проаналізувавши ситуацію з навчальними просторами, де у двох із шести шкільних закладів є бомбосховища, було прийняте рішення облаштувати їх відповідно рекомендаційних вимог і, все ж таки, розпочати тут навчальний рік очно.

Сюди ж, отримавши згоду від батьків, узгодивши розклад занять та маршрути — буде організовано підвіз, аби забезпечити навчанням першокласників з усіх шести закладів освіти безпосередньо в школі. Бо ж ми прекрасно розуміємо, що онлайн навчання для них у принципі є абсолютно неприйнятним і недоступним. Місцеві учні цих шкіл зможуть теж відвідувати заклад у звичайному режимі, усі ж інші школярі вимушені будуть здобувати освіту тимчасово в уже відпрацьованому нами онлайні.

З безпекових міркувань ми не називаємо ці навчальні заклади.

Варто зауважити, що зазвичай, напередодні початку навчального року у всіх школах проводиться перевірка готовності цих закладів до початку роботи. 25 серпня таке інспектування відбулося в закладах шкільної і дошкільної освіти Березівської сільської ради.

Традиційно, у складі комісії представники відділу освіти, депутати громади, Держпродспоживслужби та ДСНС. Проте, в особливих умовах сьогодення, коли окрім загального стану шкіл, особливу увагу нині приділяють саме стану укриттів, — до комісії приєдналися начальник Житомирської районної військової адміністрації Олександр Хомич спільно із першим заступником В’ячеславом Авраменком, аби дізнатися, чи встигли в нашій громаді повноцінно підготувати школи до навчання.

Після огляду шкільних приміщень спеціалістами відповідних контролюючих органів були надані рекомендації щодо приведення у відповідність до вимог деяких недопрацювань. Роботи наразі посилено тривають, і завершити їх заплановано до 1 вересня.

Наступного, після перевірки, дня, завідувач відділу освіти, молоді та спорту Аліна Забродська представила акти обстеження та фотозвіт на засіданні обласної комісії з підготовки закладів освіти до нового навчального року. Готовність наших закладів була гідно оцінена, одностайно схвалена та дозволено розпочати навчальний рік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь