A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ЗАПРОВАДЖЕННЯ РОСІЄЮ ПРИСКОРЕНОЇ ПАСПОРТИЗАЦІЇ – ОДИН З ІНСТРУМЕНТІВ НЕЗАКОННОЇ СПРОБИ АНЕКСІЇ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ

Дата: 05.08.2022 17:00
Кількість переглядів: 193

Наприкінці травня поточного року росія почала примусову паспортизацію населення тимчасово окупованих територій (ТОТ) Херсонщини та Запоріжжя.

Таким чином ворог переслідує кілька цілей. По-перше, це легалізація окупації: масова видача паспортів дозволяє російській пропаганді просувати наратив про те, що в регіоні нібито проживають російські громадяни, а відповідно будь-які дії РФ – «легітимні». По-друге, оформлення паспортів надає росіянам дані, які потім використовуються для підготовки псевдореферендумів.

Завдяки масовому спротиву українців на тимчасово окупованих територіях російські окупанти провалили миттєве проведення псевдореферендумів, як це відбулося у 2014 році в Криму. Але напередодні контрнаступу ЗСУ на півдні ці спроби знову інтенсифікувалися. Окупанти ставлять звичайних людей на окупованих територіях в непросте положення: блокують доставку гуманітарної допомоги з боку України, створюють соціальну кризу й потім видають одноразові виплати розміром 10 тис. рублів в обмін на російський паспорт.

Скільки вже українців отримали «паспорти» – досі залишається під питанням. Україна стверджує, що на територіях тимчасово окупованих Херсонської та Запорізької областей було видано лише декілька десятків-сотень таких «документів», проте окупаційна «влада» заявляє, що за російськими «паспортами» стоять черги, а частина населення вже їх отримала.

Запровадження росією прискореної паспортизації окупованих територій є одним з інструментів незаконної спроби анексії окупованих територій. Як тільки кількість громадян на ТОТ із російським «документом» перевищить кількість громадян із українським паспортом, рф одразу запустить механізм «референдуму». Участь в ньому, звісно, візьмуть громадяни, які отримали російській «паспорт». Як стало відомо з відкритих джерел, однією з ймовірних дат проведення такого «референдуму» може бути 11 вересня.

Крім того, «документ» від росії є підставою для мобілізації у російську армію. Ви або ваш батько, брат, чоловік чи син легко можуть стати «гарматним м’ясом». Безглуздо вважати, що ця участь омине вас, адже росія – це країна, яка веде війни постійно, у будь-яких куточках світу.

Наявність російського «паспорту» – це загроза бути депортованим. Не майте надію, що з цим «квитком» у вас відкриється перспектива проживання у Пітері чи Москві! Майже впевнено можна сказати, що ви станете людським ресурсом для заселення депресивних районів Сибіру, Зауралля, Далекого Сходу.

За допомогою паспортизації населення росія запускає процес знищення української держави.

Адекватною відповіддю на цей злочин росії стане посилення кримінальної відповідальності за примусову паспортизацію. Такі кроки повинні продемонструвати світовому керівництву, що українська влада діє рішуче і безкомпромісно у питаннях збереження цілісності та недоторканості території України. Водночас, з юридичної точки зору, притягти за це особу до відповідальності буде вкрай складно. Але є інший бік – політичний. Тут ми потужно заявляємо: «паспорт» рф – це токсичний документ. Це загроза не тільки для нашої держави, а й реальна небезпека для кожного, хто його бере в руки.

Ніхто не сперечається, що в окупації непросто вижити без «паспорта» рф. Але краще зачекайте, не поспішайте отримувати цей «папірець». Усвідомте, що втрат від його отримання значно більше, ніж користі.

По-друге, території України окуповані ворогом ТИМЧАСОВО. У найближчий час наші воїни відвоюють цю землю у ворога. Подумайте про це, коли у вас виникне слабкість взяти російський «паспорт».

А ще – виїжджайте з тимчасово окупованих територій. Не беріть «паспорт» країни-агресора. Так ви врятуєте не лише себе і ваших близьких, а й нашу Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь