A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

БЕРЕЗІВСЬКА ГРОМАДА ЗАТВЕРДИЛА ВЛАСНУ ОФІЦІЙНУ СИМВОЛІКУ

Дата: 01.08.2022 15:31
Кількість переглядів: 235

Враховуючи важливе значення символіки у процесі національного відродження та з метою утвердження місцевого самоврядування, збереження історичних, культурних, соціально-економічних та інших місцевих особливостей та традицій населених пунктів Березівської сільської ради, — 14 липня на 31 позачерговій сесії VIII скликання було прийняте рішення затвердити розроблені ескізи офіційної символіки Березівської сільської ради: Герба та Прапора.

ОПИС, СИМВОЛІКА, ТЛУМАЧЕННЯ ГЕРБА ТА ПРАПОРА

Основою герба є геральдичний щит трикутної форми.

Щит доповнений з боків жовто-блакитною стрічкою та обрамлений рослинністю, яка символізує населенні пункти Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області, а саме: ліворуч щита зверху донизу зображено гілки берези, квіти волошки, гілки верби; праворуч щита знаходяться гілки квітучої яблуні, дубу та черемхи.

В підніжжі герба зображені квіти соняшника, льону та рослини хмелю – символи занять мешканців громади у минулому.

Герб увінчаний короною із колосся, що підкреслює добробут та достаток населення Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області.

У центрі щита представлено архітектурні пам’ятки місцевого значення, які є духовною спадщиною громади: приміщення Березівського ліцею (школа) поч. ХХ ст. в с. Березівка та Петропавлівська церква ХІХ ст. в с. Барашівка.

У лівому верхньому куті відтворено сонце, яке символізує життєву силу і відродження в природі.

У лівому нижньому куті зображено ялини - символ густих лісів, які оточують громаду.

У правому верхньому куті відображено лелеку – птаха покровителя сім`ї, уособлення сімейного благополуччя, любові до рідного краю, Батьківщини. Цей птах здавна шанується на наших землях, як птах родинного затишку.

У середині підніжжя зображено калину, як символ отчого краю та батьківської хати. Прапор є прямокутним полотнищем в пропорції 2:3.

Прапор являє собою триколор (жовтий, блакитний та зелений). Жовтий та блакитний кольори підкреслюють приналежність громади до Української держави. Зелена смуга, яка розміщена праворуч є ознакою свободи, спокою та миру і символізує зелені ліси, луки та поля громади.

У правому верхньому куті прапора знаходиться зображення Герба Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь