A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

Сьогодні – День Української Державності!

Дата: 28.07.2022 08:10
Кількість переглядів: 291

Фото без описуВперше в історії, сьогодні, 28 липня 2022 року, Україна відзначає День Української Державності. Ця пам'ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію. Адже в умовах інформаційної війни, коли агресор маніпулює історією, пам’ять про сторінки минулого є надзвичайно важливою.

День Української Державності відзначатиметься вперше і має на меті звернути увагу на традиції національного державотворення і вшановує всі його етапи. Імплементація цього свята припала на активні воєнні дії, і має усі шанси міцно закріпитися в українських традиціях.

  • Історія впровадження

Майже рік тому, 24 серпня, під час святкування 30-ї річниці Незалежності України було запроваджено нове свято. Його встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського, підписаним під час урочистостей до річниці. Це свято співпало з історичною для українців датою - Днем хрещення Київської Русі - України, а також днем пам’яті святого князя Володимира Великого.

Тоді ж під час промови на урочистому засіданні Верховної ради України президент повідомив, що День Української державності стане вихідним днем. Однак нині через військовий стан додаткові вихідні скасовуються.

  • Сенс та ідея свята

Верховна Рада України у травні 2022 року затвердила законопроект, який пройшов під № 5864 і був підтриманий 257 голосами. Як йдеться у пояснювальній записці, нове свято сприятиме утвердженню наступності більш ніж тисячолітньої історії Української держави. Згідно з документом, Україна бере початок з часів Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Литовсько-Руської держави, Гетьманщини, УНР, ЗУНР, Карпатської України до сучасної України.

День української державності має протистояти фейковому образу, який просуває рф. Оскільки в системі дезінформації Москви українці нібито не є окремим народом, а складовою частиною «триєдиного російського народу».

У Мінкульті наголосили, що ідея свята – утвердження зв'язку українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу.

День Української Державності буде утверджувати зв'язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

--- Щиро вітаєю українців із Днем Української Державності! У цей день ми особливо дякую всім, хто боронить нашу землю і незалежність на передньому краї і прямо зараз дають відсіч агресору на фронті. А також усім, хто працює на нашу спільну перемогу!

З повагою, Михайло ЯРОМОВ, Березівський сільський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь