A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У САДКАХ ДО ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ ПРОЙШЛИ ЗМАГАННЯ З ПЛЯЖНОГО ВОЛЕЙБОЛУ

Дата: 30.06.2022 11:44
Кількість переглядів: 461

Фото без описуВідділом освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради до Дня Конституції були організовані та проведені змагання з пляжного волейболу, що пройшли на території зони відпочинку «Карпати» у с. Садки.

Пляжний волейбол для багатьох із нас є звичайним способом під час відпочинку на березі моря, річки чи іншої водойми, де є гарний плаский піщаний берег, — активно провести своє дозвілля, використовуючи базові навички «класичного» волейболу.

Проте, мало хто замислюється, що «пляжний» волейбол теж має свої правила, а ще потребує серйозної підготовки і відпрацювання техніки. Адже, на відміну від «класичної» гри, яка на думку фахівців є цікавішою, — «пляжний» волейбол, безсумнівно, є більш динамічним через кількість учасників на полі (дві команди по два учасника), — і вимагає стрибучості, рухливості, витривалості, сили, почуття м’яча, хорошої реакції і «ударної техніки».Фото без опису

Невелике число учасників гри, які виступають без запасних, і умови проведення матчу (відкрите повітря) накладають помітний відбиток на техніку і тактику пляжного волейболу. Так, відсутність замін не дає команді можливості вибудовувати і коректувати гру шляхом варіювання складу, а невірні дії в тій чи іншій ситуації окремого гравця, серйозніше за своїми наслідками, ніж промах волейболіста-«класика».

«Пляжний волейболіст» повинен володіти універсальними навичками. Хоча в деяких командах існує чіткий поділ на ігрові амплуа: блокуючого і захисника, чинного в «глибині» майданчика. Але в будь-якому випадку потрібна чітка взаємодія і зіграність партнерів. Поряд з технікою удару (подачі), прийому м'яча і переміщенням по майданчику, важливе місце в арсеналі спортсмена займають обманні рухи (в атаці і в обороні), що провокують суперника на невірні дії.

Тож, як бачимо, у «пляжному» волейболі грамотна тактика не менш значима для загального успіху, ніж фізичні дані або технічні навички гравців. Саме тому, у літню пору ми обрали для змагань цей вид спорту. 

Приємно було бачити, що участь у змаганнях брали люди різних вікових категорій, у тому числі батьки з дітьми. Загалом, кількість команд було не великою відносно, але ж ми розуміє сьогоднішню ситуацію, і впевнені, що за інших обставин тут ніде було б і яблуку впасти.

Загалом змагалися між собою 6 пар, а також 3 пари "Міx" (чоловік-жінка).Фото без опису

Під час змагань на спеціально облаштованому майданчику команди продемонстрували високий рівень фізичної підготовки та неабияку майстерність у цій грі. Незважаючи на спеку та палюче сонце, гравці боролися за перемогу до останнього.

Тож, за підсумками змагань результати розмістилися наступним чином:

- ІІІ місце — Валентин Стужук та Євген Жмуцький,Фото без опису

- ІІ місце — Володимир Свінцицький та Олег Ковальчук,Фото без опису

- і почесне І місце Віталій Пасічник та Тарас Нечепорук.Фото без опису

У категорії "Mix" перемогу здобули батько з донькою — Володимир та Ілона Свінцицькі.Фото без опису

У ході змагань були також виокремлені «кращі» гравці. Ними заслужено стали Євген Жмуцький та Ілона Свінцицька.Фото без опису

Вітаємо усіх переможців та щиро дякуємо за гарну гру!

Віримо в ЗСУ, віримо в ПЕРЕМОГУ, і в мирний час обов’язково проведемо ще не одне подібне змагання.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь