A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ВИПУСКНИКИ БЕРЕЗІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПОПРОЩАЛИСЯ З РІДНОЮ ШКОЛОЮ

Дата: 29.06.2022 14:34
Кількість переглядів: 535

Фото без описуВипускний — знакова подія для учнів, які назавжди залишають стіни рідної школи. Ми звикли до дівчат у пишних вечірніх сукнях, до красенів-хлопців у стильних піджачках, до прощального вальсу, веселих гулянь аж до зустрічі ранкового сонця і багато-багато гостей. Так, зазвичай, проходив довгоочікуваний випускний вечір, яким кожного року частково для дев’яти- та одинадцятикласників ознаменовувався початок дорослого життя.

Цьогоріч, здається, наші школярі від малого до великого, подорослішали передчасно… 24 лютого 2022 року стало тривожно переломним моментом для всіх, змінило хід нашої з вами історії і, водночас, шкільних розмірених традицій.

2021-2022 навчальний рік назавжди залишиться в нашій пам’яті як вкрай складний і випробувальний: на міць і витримку, на мудрість і виваженість, на оперативність і професійність, на освоєння нових методів і підходів у навчанні. Ми адаптувалися до викликів підступного ковіду, відпрацювавши формат онлайн-навчань, свідомо і виважено підійшли і до навчання під час нового випробування — війни, що так невблаганно і несподівано увірвалася в наше життя наприкінці зими.

Оговтавшись від шоку, опанувавши себе, проаналізувавши ситуацію з гарячим серцем і холодним розумом, усвідомлюючи нагальну потребу у продовженні навчання, врахувавши всі ризики — відділу освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради вдалося організувати учнів та вчителів, і відновити освітній процес за відпрацьованою дистанційною формою з 1 квітня поточного року. Наші вчителі «вистояли» на своєму «освітньому фронті» та попри виклики сьогодення довели свою справу до логічного кінця, і гідно завершили навчальний рік.

Усі 886 здобувачів освіти Березівської громади, з яких 232 учні від початку воєнного стану були вимушені виїхати за кордон, ще 41 учень — за межі області, — не дивлячись ні на що, старанно і самовіддано відвідували онлайн-уроки, виконували усі вимоги навчальної програми, пройшли перевірку рівня знань і переведені до наступних класів, крім випускників, звісно.

Залишають стіни рідної школи 53 одинадцятикласники, які цього року закінчили навчання та отримали свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти. Раді відзначити, що серед цих випускників четверо — «золоті медалісти»: троє учнів Іванівської ЗОШ І-ІІІ ст. — Віталіна Біденко, Вікторія Протасюк, Анна Ястребова та представник Березівського ліцею — Владислав Сак.

Разом із тим, дев’ятикласники, 91 учень, отримали свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, четверо з яких, — двоє учнів Черемошнянської та двоє з Василівської шкіл, — отримали освітній документ «з відзнакою». Переважна більшість цих випускників продовжать навчання у своїх закладах освіти.

Протягом навчального року було ще чимало нагород, адже серед учнів нашої громади є багато переможців предметних олімпіад, творчих конкурсів, спортивних змагань. І нехай переважно усі вони були в онлайн, ми щиро віримо в перемогу, і в те, що вже зовсім скоро школярі зможуть повернутися на навчання у свої класи, за парти, сівши поруч із однокласниками, і згадувати усе це, як один страшний сон.

У свою чергу Березівська сільська рада робить усе можливе, аби підготувати заклади освіти до нового навчального року: проводяться поточні ремонти, розпочалася підготовка і до опалювального сезону — по школах вже завозять паливо.

З 22 по 25 червня парадом випускних вечорів по шести навчальних закладах громади закінчився навчальний 2021-2022 рік. Святкові дійства були організовані, як того вимагає час та з урахуванням безпекових рекомендацій воєнного стану.

Слова вітань і настанов звучали в ці дні від директорів навчальних закладів, класних керівників, батьків та представників громади. У свою чергу хлопці та дівчата дякували вчителям за знання, терпіння, турботу, за усе хороше, чого навчили їх за ці шкільні роки.

Окрема подяка за можливість попрощатися з рідною школою звучала нашим захисникам. «Ми — майбутнє нашої країни, і ми будемо робити все можливе задля того, щоб ви нами пишалися», — пообіцяли випускники.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь