A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ПОПРИ ВІЙНУ РОБОТИ З БЛАГОУСТРОЮ В ГРОМАДІ ТРИВАЮТЬ: У ВАСИЛІВЦІ ОГОРОДИЛИ КЛАДОВИЩЕ

Дата: 27.05.2022 11:01
Кількість переглядів: 291

Фото без описуЦя ганебна, нікому не потрібна війна, що вже четвертий місяць безжально вирує в Україні, була розпочата російським агресором за два дні потому, як у Березівській громаді стартували перші роботи з благоустрою. І дуже прикро сьогодні усвідомлювати, що вона вимушено поставила їх «на паузу», як і багато інших планів та задумів, що ось-ось мали стартувати.

Зупинилося, так і не розпочавшись, будівництво дитсадка та поліцейської дільниці у Василівці, мультифункціонального спортмайданчика в Іванівці, ремонт доріг та ряд поточних повсякденних питань життєзабезпечення громади. Незавершеним наразі лишається будівництво мосту в Барашівці, що вже було вийшло на фінішну пряму.

Варто звернути увагу на те, що в умовах воєнного стану Казначейство здійснює першочергові платежі за видатками загального фонду державного бюджету на національну безпеку і оборону та на здійснення заходів правового режиму в умовах воєнного стану. А також оплату видатків, які стосуються забезпечення «захищених статей»: оплату праці бюджетних установ, соціальні виплати, придбання медикаментів та перев’язочних матеріалів, забезпечення продуктами харчування, оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Тобто, сьогодні ми фактично обмеженні у частині придбання товарів, замовлення робіт та послуг, які б розвивали громаду. Тож, наразі, уже поки й не мріючи про розвиток, наше головне завдання — підтримати і забезпечити безперебійну життєдіяльність населених пунктів громади.

Та попри усі труднощі та перепони, які нам нав’язала війна, ми не опускаємо рук і шукаємо шляхи реалізації поставлених перед собою завдань, адже про зміни можна говорити, а можна бути їх причиною. І ми переконані, що вони залежать від кожного з нас, і можна об’єднавши навколо себе однодумців зробити так, аби потім усі разом мали чим пишатися і насолоджуватися.

За таким принципом у Василівському старостинському окрузі днями вдалося провести перший етап огородження місцевого кладовища. Матеріали на це були вже заготовлені зарання, тож діло лишалося за малим — виконати безпосередньо будівельні роботи.

Сергій Черпіцький, староста округу, домовився з небайдужими чоловіками Василівки, які погодилися взятися за цю роботу. Уже за декілька днів тут з’явився 126-метровий дерев’яний паркан зі сторони центрального входу. А жіноцтво: працівниці старостату, філії центру дозвілля, бібліотекар, помічник вихователя ДНЗ, касир БКП "Каскад" та декілька жительок села поставили у цій справі «завершальний штрих» — пофарбувавши його.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Ще раз наголосимо, що це лише перший етап робіт. Огородження збоків теж планується, щоправда, трохи згодом.

Ось так, ця маленька справа стала реальним прикладом того, що не всі питання вирішуються за рахунок коштів — а велике значення має бажання і єдність.

Хочеться звернутися до жителів села та тих, хто приїжджає відвідати могилки своїх рідних та близьких — шануйте чужу працю і бережіть зроблене.

З повагою Михайло ЯРОМОВ, Березівський сільський головаФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь