A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ВОЛОНТЕРСЬКА РУКА ДОПОМОГИ ДЛЯ БЕРЕЗІВСЬКИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Дата: 14.05.2022 23:19
Кількість переглядів: 327

Фото без описуВолонтерський рух в Україні став унікальним явищем, яким сьогодні захоплюються у багатьох країнах світу. Цей «фронт», — одна з надпотужних ланок у боротьбі з російським окупантом. Не можливо переоцінити вклад волонтерів у цей нелегкий для країни час. Визначальним у цій діяльності є принцип добровільності — адже волонтер діє за покликом душі, з почуттям потреби реалізувати свою громадянську позицію.

Багато наших друзів, знайомих, товаришів стали на стежку волонтерства і є наразі потужною рукою допомоги для Березівської громади, яка всіляко намагається віднайти можливість, аби максимально забезпечити першочергові потреби переселенців (внутрішньо переміщених осіб на своїй території).

Так, нещодавно до громади із пропозицією надати гуманітарну допомогу для сімей-переселенців у вигляді продуктів харчування звернувся Олександр Яремчук. Для багатьох наших жителів це прізвище більш відоме, як сімейний пісенний дует «Кохати» заслужених артистів України — Олександра та Яніни Яремчуків. Це талановите і знане на всю Житомирщину подружжя виступає не лише в парі, а є й учасниками знаменитої хорової капели «Орея» Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера.

Олександр і Яна часто бували до цього часу в Березівській громаді з концертними програмами і вже об’їздили майже усі старостинські округи. Та знані і улюблені багатьма дотепер артисти — за покликом душі нині взялися волонтерити.

Нерозлучне, здавалось би, подружжя роз’єднала жорстока війна. Яна з двома дітками змушена була полишити Україну, шукаючи порятунку від війни в Швейцарії. Олександр лишився на сторожі своєї країни.

Та сидіти, склавши руки, сімейна пара навіть не збиралася і вже за місяць від початку війни почали спільно шукати шляхи допомоги українцям: вона — там, він — тут. На запитання, звідки виникла ідея волонтерити, Яніна незадумуючись відповідає: «У мене душа болить за Україну і наш народ!».

«Усе, що я вмію — співати!», — каже Яна, тож, там, у Швейцарії, артистка Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера до Великодніх свят разом із донькою Кариною та швейцарською артисткою Єлизаветою Лобановою — провели благодійний концерт у церкві с. Шарме кантону Фрібур.Фото без описуФото без опису

Усі зібрані кошти жінка передала чоловіку Олександру, а вже той, тут, безпосередньо на місці, за списками необхідних продуктів почав скуповувати, формувати продуктові набори та вручати їх людям, які вимушено опинилися на території Житомирщини і сьогодні, як ніколи, потребують нашої підтримки.

Картопля, цибуля, олія, борошно, різноманітні крупи, консерви, фрукти та соки, — з такого, хоча й стандартного та, все ж, найнеобхіднішого, складається «кошик» допомоги. А доукомплектовувати цей набір солодощами і не тільки, допомагає директор кондитерської фабрики «Руден» Андрій Руденький.Фото без опису

Разом із Олександром, до волонтерського руху долучилися і генеральна директорка Житомирської обласної філармонії ім. Святослава Ріхтера — Тетяна Руденька та директор-розпорядник Ольга Хмельницька.

Тетяна та Ольга займаються збором одягу та взуття для сімей-переселенців. А ще під їх керівництвом був огранізований благодійний концерт — «45 хвилин мелодії душі», — хорової капели «Орея», що відбувся в броварні «Шульц». Нова програма колективу складалася з українських пісень, як завжди вражала шанувальників хорового співу своєю емоційністю та шляхетністю. За зібрані з концерту гроші були придбані біноклі для військовослужбовців Збройних сил України.Фото без описуФото без описуФото без опису

10 травня відідлом соціального захисту населення Березівської сільської ради на чолі з Ніною Герасимчук була організована поїздка сімей внутрішньо переміщених осіб до обласного центру, де люди мали змогу отримати вище згадану допомогу від Яремчуків, Тетяни Руденької та Ольги Хмельницької, а також переселенці завітали до Свято-Михайлівського кафедрального собору, де мали змогу вибрати собі новенькі комплекти постільної білизни, ковдри, одяг, ліки та засоби гігієни.Фото без описуФото без описуФото без опису

Наразі сільська рада отримала чергову «порцію» гуманітарної допомоги від голови Громадської організації «Союз переселенців «Мир на долоні» Ірини Гладкої. Днями усе це буде посортоване та передане тим, хто чого потребує.

Березівська сільська рада щиро дякуємо усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість, хто у цей нелегкий час подає руку допомоги березівським переселенцям.

У час, коли наша країна перебуває у надскладній ситуації, саме Ваша активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця додає віри у те, що у нашого народу є майбутнє. Адже єднання - це запорука успіху.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь