A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

36-ті роковини Чорнобильської трагедії. Пам'ятаємо!

Дата: 26.04.2022 08:35
Кількість переглядів: 224

Фото без опису26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Сьогодні нас відділяють від тієї страшної дати довгих 36 років.

Аварія на Чорнобильській АЕС стала символом героїчної боротьби за майбутнє цілого світу. Чорнобиль не має минулого часу і тому багатьом поколінням наших співвітчизників доведеться ще довго жити з наслідками цього квітневого лиха.

Ця катастрофа призвела до радіоактивного забруднення значної території не тільки України, але й Європи та стала трагедією для мільйонів людей.  Пам’ять про Чорнобильську катастрофу – це данина людям, які поклали здоров’я на «атомний» вівтар.

Ми з вдячністю пам’ятатимемо мужні та хоробрі подвиги героїв-ліквідаторів, які стали на захист України і світу від невидимого ворога і страшного лиха.

На сьогоднішній день на території Березівської громади з нами поряд проживає чимало земляків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії світового масштабу, а також родини, які на власні очі бачили страшний біль Чорнобиля, були вимушені полишити власні домівки, назавжди змінити свої прописки і оселитися у різних куточках Україні, зокрема, і на території нашої громади.

Найбільше таких людей в Садках, Новій Василівці та Василівці, адже саме тут за державною програмою у перші роки ліквідації наслідків аварії було збудовано помешкання для «переселенців». Зокрема, в село Садки було переселено з 4-х районів (Народицького, Овруцького, Олевського та Лугинського) — представників 18 сіл.

Загалом, на території Березівської сільської ради проживає понад 500 чоловік, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 79 ліквідаторів різної категорії, в тому числі вдів ліквідаторів.

Від усього серця бажаю їм та усім, хто пам’ятає світ до Чорнобиля, а також тим, хто народився вже після катастрофи, – міцності духу, здоров’я, і обов'язково миру якнайшвидшого!

З повагою Михайло ЯРОМОВ, Березівський сільський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь