A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА: РОБОТА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 05.04.2022 17:53
Кількість переглядів: 383

Триває 41-й день героїчного протистояння українського народу проти рокійського окупанта. Березівська сільська рада з першого дня вторгнення країни-агресора на територію нашої держави, як і всі, працює за вимогами воєнного стану.

Від самого початку були організовані та проведені усі необхідні заходи щодо безпечної діяльності об’єктів критичної інфраструктури та житлово-комунальної сфери. Разом із тим, проведено роботу по організації територіальної оборони громади. Частина наших громадян мобілізувалася, взяла до рук зброю і пішла захищати країну безпосередньо в зону бойових дій.

Освітяни та небайдужі жителі згуртувалися у потужну команду на підтримку нашої армії, плели маскувальні сітки, зносили продукти харчування та найнеобхідніші речі. Підтримку з їх боку ми відчуваємо постійно й нині.

Наразі, на території громади військова ситуація контрольована. Наші хлопці продовжують тримати оборону!

Березівська сільська рада та всі старостинські округи працюють не просто в штатному режимі, а навіть понаднормово і виконують свої функції в режимі 24/7: щоденно в центральній садибі громадяни можуть отримати консультацію з будь-якого питання або в телефонному режимі за тел. 0965388174 — Олена Василівна Цимбалюк, також можна отримати необхідні довідки, звернутися до відділу соціального захисту, центру надання соціальних послуг, відділу земельних відносин та екології та ін. Активно працює житлово-комунальна сфера, медична галузь, місцеві підприємці підтримують в повному обсязі доступ до продуктів харчування та предметів особистої гігієни, засобів першої необхідності та промислового спрямування. На полях кипить робота — інтенсивно працює техніка місцевих аграріїв.

Освітній процес, який був вимушено припинений у перший день війни, відновлено з 1 квітня дистанційно. Керівники закладів середньої освіти та весь педагогічний склад постійно на зв’язку з усіма батьками та учнями: і з тими, хто лишився вдома, і з тими, хто знаходиться за межами нашої держави. Вчителі надають консультації та проводять уроки як синхронно (згідно розкладу), так і асинхронно (діти можуть у будь-який зручний для них час прослухати та проглянути підготовлені додатково вчителями роз’яснення тієї чи іншої теми, а також переглядати відео-уроки на всеукраїнських телеканалах).

Варто також зазначити, що не зважаючи на умови воєнного стану у нас пройшла щорічна атестація педагогів у всіх закладах освіти. Усі 8 педагогів стали дипломантами обласної виставки перспективного педагогічного досвіду «Сучасна освіта Житомирщини — 2022». А сьогодні, 5 квітня, відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради, на якому було дано гідну оцінку вчительській праці.

Попри неможливість наразі відновити відвідування дошкільних навчальних закладів найменшими жителями нашої громади, вихователі ДНЗ отримали доступ до безкоштовного курсу «Організація онлайн-навчання в ДНЗ», пройшли навчання та згідно отриманих навичок працюють та мають зворотній зв’язок із батьками, аби допомогти їм підтримувати та продовжувати розвивати та навчати своїх діток в умовах воєнного стану самостійно, завдяки передовому досвіду розроблених програм-практикумів.

У сільській раді створений гуманітарний штаб, який організовано за підтримки місцевих депутатів, небайдужих жителів громади, підприємців та благодійних фондів. На сьогодні маємо потужний банк гуманітарної допомоги, яка надається внутрішньо переміщеним особам та малозабезпеченим жителям громади, які вкрай її потребують.

Сільська рада продовжує приймати та реєструвати осіб, які прибули на територію громади, тікаючи від ворожих куль та рятуючись від насильницьких методів боротьби рашистів.

Станом на 5 квітня маємо вже близько 400 внутрішньо переміщених осіб, 85 з яких — діти. Це, переважно, мешканці Київської області та частково житомиряни. Щиро дякуємо жителям нашої громади, які прихистили цих людей і щодня піклуються про те, аби людям було комфортно, затишно та безпечно.

Нагадуємо для тих, хто нещодавно ще прибув до нас на тимчасове проживання, звернутися до сільської ради, аби зареєструватися та отримати відповідні документи, а чоловікам стати на військовий облік.

Підсумовуючи нинішню ситуацію можна констатувати, що нам було дуже важко в перші дні війни, але холодний розум, виваженість, згуртованість допомогли нам зберегти спокій та налагодити плідну і відповідальну роботу в громаді.

Користуючись нагодою, вкотре звертаємося до нашого населення:

- не спалюйте сухотрав'я;

- пам'ятайте, що відвідування лісу заборонено;

- не розслабляйтеся і не забувайте про світломаскування;

- будьте обачними при виявленні підозрілих предметів та зустрічі підозрілих осіб, - при потребі звертайтеся в сільську раду чи в старостинські округи, або телефонуйте 102;

- не нехтуйте сигналами про повітряну тривогу. Бережіть себе!

Щиро дякуємо нашим захисникам!

У скорботі низько схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто віддав своє життя за незалежність і суверенітет України, і перед тими, хто став невинними жертвами цієї кривавої війни.

Віримо в ЗСУ! Разом до перемоги!

Все буде Україна!

З повагою Михайло ЯРОМОВ, сільський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь