A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ВАСИЛІВКА: РОЗПОЧАТО ВЕСНЯНИЙ БЛАГОУСТРІЙ

Дата: 23.02.2022 20:27
Кількість переглядів: 132

У повітрі вже відчувається подих весни: все дзвінкіше виспівують пташки, яскравіше засвітило сонечко, а з-під землі пробуджуються первоцвіти. А так, як цього року сніг розтанув дещо раніше, тож можна не зволікати з роботами по благоустрою.

У Березівській громаді стартували з Василівки. 22 лютого спільними зусиллями працівників відділу ЖКГ, при підтримці чоловічої половини апарату управління сільської ради, старостинського округу, місцевих депутатів, василівських освітян та небайдужих жителів села, а це загалом близько пів сотні людей, — взялися наводити лад у центрі села.

Основне завдання було в цей день перед толокою — зрізати аварійні дерева біля старостату та ряд туй, що зростали попереду будівлі місцевої школи. Ці декоративні дерева, хоч і прикрашали фасад навчального закладу та за роки вигналися майже у зріст із приміщення. Своїми пишними кронами, що майже злилися між собою у воєдино, вони почали затіняти школу, а відтак в середину не проникало сонячне світло, в класних кімнатах стало вогко, а стіни майже на метр від підлоги вкрилися небезпечним грибком, з яким просто неможливо впоратися.

Тож, було прийняте рішення замінити високорослі туї на низькорослу декоративну зелень. Перед освітянами наразі постало творче завдання — розробили ландшафтний дизайн на власний розсуд, максимально прийнятний для цих двох очищених клумб. Після заявленої потреби усе необхідне буде закуплено та висаджено згодом.

Розуміємо, що у деяких мешканців села зрізування дерев викликало невдоволення і ряд критики. Проте, такий підхід, це вимушена міра виключно з інтересів безпеки, адже поруч школа, дитсадочок, центр культури та дозвілля, старостат, де щодень пожвавлених рух школярів та мешканців села.

Сміємо запевнити — усі дерева, що потрапили до «санітарного списку» на знесення, попередньо були комісійно обстежені представниками лісового господарства, лісопатологом Державної екологічної інспекції Поліського округу, місцевими депутатами та визнані аварійно-небезпечними та фаутними. Лише після цього, на основі актів обстеження зелених насаджень, виконавчий комітет сільської ради прийняв рішення надати дозвіл на проведення вищевказаних робіт. На частині дерев, згідно цього рішення, ще буде проводитися кронування та обрізування сухих гілок.

Уся деревина, отримана у ході видалення, вже перенесена до котельні і буде використана для опалення об’єктів інфраструктури старостинського округу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь