A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ В КОЖНЕ СЕЛО — ІНВЕСТИЦІЯ В ПРАВОПОРЯДОК БЕРЕЗІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 22.02.2022 09:21
Кількість переглядів: 198

Фото без описуЗабезпечення правопорядку в селі – це процес гарантування безпеки для мешканці в їх повсякденному житті. Головним чином – це прерогатива поліції, яка є відповідальна як за попередження, виявлення, розкриття злочинів, так і за підтримку громадського порядку.

Утім, всім нам добре відомо, що сьогодні відчуваємо суттєву нестачу кадрів в системі Міністерства внутрішніх справ, у нашому випадку — дільничних інспекторів, а також розгалуженість їм підконтрольних територій, — що в свою чергу «розв’язує руки» нечесним громадянам для вчинення правопорушень і порушення громадського спокою.

Одним із інструментів покращення ситуації з правопорядком на селі Березівська сільська рада вбачає впровадження системи відеоспостереження. І мова йде не про одну-дві «символічні» камери, які частково вже є в селах (і то не скрізь працюють), а про розгалужену сітку встановлених відеокамер, об’єднаних потужною серверною системою, яка виводитиме на телеекран всю інформацію, яку можна буде спостерігати в режимі реального часу (онлайн), передаватиме, накопичуватиме та зберігатиме усю інформацію на цифрових носіях.

Фото без опису

Така система відеоспостереження дозволить не тільки контролювати те, що відбувається на тій чи іншій території, але також фіксуватиме факти незаконного проникнення зловмисників та інші різні події на об’єктах соціальної інфраструктури. До того ж, це дасть можливість оперативно встановлювати і затримувати злочинців, винуватців ДТП та інших порушень.

Тож, сьогодні у планах Березівської сільської ради — облаштування в громаді вищезгаданої системи відеоспостереження. За проектом відеофіксатори будуть змонтовані в усіх селах громади біля кожного об’єкту інфраструктури та при виїздах на головні дороги.

Для цього в центральній садибі сільської ради вже розпочато ремонт приміщення для облаштування серверної кімнати, де буде акумулюватися усе необхідне ІТ-обладнання.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Ми чітко розуміємо крайню необхідність даного проекту, але разом із тим знаємо, що осилити фінансову складову за кошти сільського бюджету неможливо. Тож, задля реалізації даного проекту сільська рада готує пакет документів для подання їх на участь у грантовій програмі від Міністерства розвитку громад та територій України — «Говерла». Це масштабний проект розвитку громад за підтримки міжнародних партнерів. Тож, сподіваємося, що нам вдасться залучити кошти від «Говерли» на втілення в життя ідеї щодо забезпечення правопорядку в селах нашої громади шляхом якісного відеоспостреження.Фото без опису

Наразі вже виготовляється відповідна проектно-кошторисна документація. Орієнтовна вартість проекту від 1,2 до 1,5 млн гр. Якщо нам не вдасться залучити кошти від держави, від проекту не відступимо — поетапно впроваджуватимемо його за власні кошти. Щоправда, це трохи розтягнеться в часі. Але наші зусилля точно будуть того варті, бо це без перебільшення суттєва інвестиція в правопорядок Березівської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь