A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ХАССП — В ОСВІТУ БЕРЕЗІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 14.02.2022 14:15
Кількість переглядів: 304

Фото без описуЯк відомо, 20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах ХАССП.

На виконання вимог Закону в Україні розпочато поетапний обов’язковий перехід до впровадження системи ХАССП. Це міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Іншими словами, ХАССП – це організація процесів у такий спосіб, щоб обладнання працювало правильно, а приміщення не становило загрози безпечності харчових продуктів.

Тож, якщо ми говоримо про якісне та безпечне харчування, особливо для дітей, то розуміємо під цим те, що харчоблоки закладів освіти повинні працювати за принципами вищевказаної системи.

Варто відзначити, що система ХАССП для шкільних їдалень — завдання не з простих, адже потрібно продумати все до найдрібніших деталей, а фінансова складова цього питання, як завжди непідйомна, аби замінити все й одразу.

Тому, Березівська громада поступальними кроками йде до поставленого завдання для дотримання норм санітарії, гігієни і безпечного харчування, а також правил поводження з харчовими продуктами в школах та дитсадках.

На початку лютого в усі заклади освіти Березівської сільської ради, згідно поданої заявки від керівників, було закуплено — частково інвентар для харчоблоків, рекомендований вимогами ХАССП, а також миючі, дезінфікуючі засоби, засоби гігієни та побутове приладдя на загальну суму 144 545 грн та централізовано завезено в заклади шкільної та дошкільної освіти.

Дані кошти були виділені не лише задля забезпечення вище перелічених вимог, а й з метою запобігання залучення батьківських коштів на закупівлю засобів гігієни.

У громаді й надалі триває робота щодо подальшого неухильного дотримання вимог безпечності харчування в закладах освіти з метою уникнення можливих харчових отруєнь, що дозволяє дотримання вимог ХАССП.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь