A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ДО ШКОЛИ ГОТОВІ: У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОІНСПЕКТУВАЛИ ГОТОВНІСТЬ ШКІЛ ДО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Дата: 28.08.2021 08:33
Кількість переглядів: 464

Фото без описуОсь і добігає кінця літо, а це означає, що для вчителів та школярів стартує новий навчальний сезон. Попереду багато нового і невідомого, позаду: для дітей — яскраві канікули; для вчителів та техперсоналу, окрім відпусток, — напружений етап підготовки класних приміщень до навчального року.

Чи готові школи приймати учнів за парти, і в якому вигляді?, — з цією метою відбувся комісійний об’їзд усіх закладів освіти Березівської сільської ради. Заразом, комісія на чолі із завідуючою відділом освіти, молоді та спорту Аліною Забродською, у складі представників депутатського корпусу, старост та працівників відділу ЖКГ сільської ради ознайомилися із загальним станом шкіл та садочків, вивчили їх матеріально-технічну базу, і занотували потреби для подальшого аналізу та визначення пріоритетності у їх вирішенні.

Я не помилюсь, якщо скажу, що для переважної більшості з нас перше вересня асоціюється із першим осіннім ароматом повітря, наповненим довгоочікуваною ранковою прохолодою, і школою, в повітрі якої ще відчуваються лако-фарбові нотки, як відгомін літнього ремонту. І дійсно, абсолютно всі заклади освіти зустріли комісію яскравими насиченими кольорами пофарбованих стін, підлоги, дверей, майданчиків, тощо. У класах початкової школи вже вишикувалися в стовпчиках підручники, від різноманіття наочності розбігаються очі. Що тут скажеш, мило глянути, плідна праця на виду. Тож, без сумніву можна сказати, що навчальні заклади до нового навчального року готові!

Однак, якщо говорити про загальний стан речей, то треба дивитися правді в очі — те, що отримали громади у спадок від районного відділу освіти, бажає бути набагато кращим. Аби заклади освіти відповідали всім сучасним вимогам, потрібні мільйонні фінансові вливання. І це не лише проблема наших закладів, такий стан освіти, на жаль, по всій Україні.

Аналізуючи побачене, комісія дійшла висновку, — потрібно максимальне оновлення меблів, освітлення, наочності, навчально-практичної бази (дослідне обладнання, спортивне, реактиви, комп’ютерна техніка).

Найкращий стан сьогодні початкової школи, яка від початку реформи освіти і впровадження системи НУШ ( Нової Української Школи) змогла за рахунок цільової державної субвенції закупити усе необхідне та переобладнати навчальні класи у відповідності до вимог. Цей процес триває і наразі, хоча можемо констатувати, що вже не з такою потужністю. Знову частина державних зобов’язань лягає на плечі громади.

Варто відзначити, що для Березівської сільської ради в новому складі це буде перше свято Першого дзвоника, однак ми горді від того, що нам вдалося вже дещо зробити, а головне, переламати один із стереотипів — збирання коштів із батьків на ремонт класів та школи. І це для нас принципова позиція!

Протягом восьми місяців із бюджету громади на потреби освіти було спрямовано 1 млн. 800 тис. гривень (закупівля інвентарю, будівельних матеріалів та надання послуг). Разом із тим, в цілях економії бюджету громади усі освітні заклади переведені на пультову охорону.

Якісна освіта підростаючого покоління Березівської громади — пріоритетне для нас завдання. Ми чітко розуміємо її сучасні потреби і вимоги, і робитимемо все необхідне та все, що в наших силах, аби вивести її на якісно новий рівень. Головне, щоб наші жителі розуміли, — це велике фінансове зобов’язання, тож не все й одразу! І не варто забувати, що сільські школи, якщо й поступаються міськім у матеріальному наповненні та ремонтах, та не завжди головне матеріальна частина, а — рівень знань.

Ми з упевненістю можемо сказати, що уся когорта освітян Березівської громади — це дійсно професіонали своєї справи, які з відданістю працюють задля розвитку наших діток, вкладають у них свої сили та душу, а ще постійно самовдосконалюються, аби йти в ногу з часом.

Дякуємо всім, хто плідно попрацював літом задля того, аби школярів та дошкільнят восени зустріли оновлені та охайні навчальні кабінети.

P.S. У Березівській сільській раді функціонує 6 загальноосвітніх шкіл та 6 дошкільних навчальних закладів, у яких станом на 19.08.2021 нараховується дошкільнят віком від 0 до 6 років — 455 діток, здобувають освіту 873 школярі, 92 учні сядуть за шкільні парти вперше. Однак, цифри ці ще не остаточні, як показує практика, досить часто документи як подають, так і забирають навіть в останні дні серпня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь