A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ГРОМАДСЬКІСТЬ ДУБОВЦЯ ТА ЧЕРЕМОШНОГО ПІДТРИМАЛА ПЛАН ОПТИМІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ БЕРЕЗІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Дата: 21.07.2021 15:15
Кількість переглядів: 574

Фото без описуПлан оптимізації освітніх закладів у Березівській сільській раді — це не примха чи забаганка місцевої влади, а вимушені кроки, до яких держава спонукає громаду в ході як децентралізації, так і запроваджуючи ряд законодавчих ініціатив, спрямованих на підвищення якості освіти в Україні, а також з метою цільового використання бюджетних коштів, які держава виділяє на освіту.

Так, згідно запропонованого на розгляд та підтриманого депутатами на сесії Плану оптимізації навчальних закладів Березівської сільської ради — цей процес уже розпочався і триватиме поступово наступні чотири роки.

На першому етапі, який вже стартував, заплановано реорганізувати Дубовецьку ЗОШ І ступенів шляхом злиття її з Черемошнянською ЗОШ І-ІІ ступенів, а також реорганізувати Черемошнянський заклад дошкільної освіти «Сонечко» шляхом злиття його з Березівським дошкільним навчальним закладом «Веселка».

Вважливим елементом цього процесу є громадські слухання, під час яких кожен житель громади має право висловити власну думку і своїм голосом підтримати або ж навпаки не погодитися із запропонованими діями. З цією метою, відповідно до вимог законодавства за місяць було оголошено проведення громадських слухань стосовно оптимізації двох вищевказаних освітніх закладів, що відбулися 17 липня в Дубовці та 18 липня в Черемошному.Фото без опису

Звісно, це непопулярні кроки місцевої влади, до яких ми зрештою все ж вимушені вдаватися з двох причин: перше — заради створення кращих умов для надання якісних послуг освітньої сфери; друге — це можливість і надалі отримувати державну освітню субвенцію, яка допоможе місцевому бюджету втриматися на плаву, аби не допустити визнання громади неспроможною. Бо це у свою чергу може призвести до того, що Березівську сільську ради зрештою приєднають до Житомирської об’єднаної територіальної громади (як це було заплановано раніше!), — де фактично можна забути про можливість відстоювання інтересів сіл теперішньої громади взагалі.

Під час проведення громадських слухань в Дубовці з’явилося 24 особи, з яких наділені правом голосу 21 учасник. До протоколу громадських слухань додали і список осіб, які за станом здоров’я не змогли бути присутні на слуханнях. Щоправда, їх думка з приводу, власне, самого питання слухань в списку зазначена не була.

Головуючим на засіданні був сільський голова Михайло Яромов, який пояснив мету і шляхи оптимізації та виніс на порядок денний питання щодо погодження Плану оптимізації навчальних закладів Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області на 2021-2024 роки.

До порядку денного депутатом сільської ради Володимиром Храпчуком було запропоновано внести зміни, а саме: до питання про погодження плану оптимізації навчальних закладів Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області на 2021 – 2024 роки, додати — за умови наявності автобуса, що буде здійснювати підвіз учнів до іншого навчального закладу.Фото без описуУ ході обговорень звучали думки як «за», так і «проти». Зрештою, більшість присутніх погодилася з тим, що діти мають навчатися в кращих умовах, з повноцінною матеріально-технічною базою та гарячим харчуванням; що не варто стояти на місці, а потрібно рухатися вперед заради гарного майбутнього наших дітей. (З протоколами громадських слухань можна ознайомитися додатково на офіційному сайті Березівської сільської ради у розділі «Громадські слухання»).

Шляхом голосування переважною більшістю було ухвалено погодити План оптимізації навчальних закладів Березівської сільської ради за умови наявності автобуса, що буде здійснювати підвіз учнів. Підтримали такий план і черемошненці, перед якими стояло питання реорганізації дошкільного закладу "Сонечко". Їх, до речі, на слухання прийшло вдвічі більше, ніж дубовеччан. Проте і тут переважна більшість проголосувала "за". 

До слова, як зазначено було на слуханнях, працівників реорганізований навчальних закладів обов’язково буде працевлаштовано.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь