A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У ШКІЛЬНИХ ТАБОРАХ ОЗДОРОВЛЕНО 250 УЧНІВ

Дата: 24.06.2021 10:45
Кількість переглядів: 527

Фото без описуШвидко промайнув навчальний рік… І знову літо. Завершилися підсумкові роботи і навчальні екскурсії, і в школах Березівської сільської ради, як і по всій країні, гостинно розпочали свою роботу шкільні оздоровчі табори з денним перебуванням.

Відкриття табірної зміни співпало з початком літа, а ще із Днем захисту дітей, тож це було подвійне свято, яке залишило в пам’яті школярів незабутні враження, емоції, заряд позитивної енергії. Завдяки співпраці педагогічних колективів з бібліотекарями та працівниками закладів культури в кожному із сіл Березівської сільської ради були організовані свої святкові програми, де співались пісні, читались вірші, проводились найрізноманітніші конкурси та розваги, майстер-класи та гурткові творчі роботи, а головне — лунав веселий сміх наповнений безтурботним дзвінкім відголоссям.

Під час роботи шкільних таборів у дітлахів була можливість спілкуватися з друзями, ходити на прогулянки та екскурсії, грати в м’яча і змагатися з різних видів спорту. Адже оздоровчий, змістовний та безпечний відпочинок і є прерогативою саме шкільних таборів, які хоч і не замінюють відпочинку біля моря чи на схилах Карпатських гір, проте є чудовою альтернативою для дітей весело та з користю провести частково літні канікули.

На базі Березівської ЗОШ I-III ступенів було організовано роботу пришкільного табору під символічною назвою «Територія успіху», у роботі якого поєдналися кращі виховні методики з повторенням іноземної мови, а процес пізнання – з відпочинком. Різноманітність форм та методів роботи сприяло розвитку спостережливості і творчої самостійності дітей, вихованню в них фізичної витривалості та інтересу до занять фізкультурою, зміцненню здоров’я, загартовуванню організму, зміцненню відносин у колективі, бажання брати активну участь у спільних справах: конкурсах, змаганнях, розважальних святах, акціях, іграх, лінійках, екскурсіях.

Діти багато часу перебували на свіжому повітрі, більшість ігор і спортивних занять проводилося на вулиці, мали можливість відпочити і зміцнити своє здоров’я.

Пришкільний табір у Черемошнянській ЗОШ І-ІІ ступенів залишив прекрасні спогади як в дітей так і у вихователів. Поєдналися гарна погода, чудові друзі і цікаві справи. Навіть декілька дощових днів не зіпсували прекрасних вражень про літній відпочинок. Протягом десяти днів діти брали участь в різноманітних конкурсах, розвагах та іграх. Ці заняття сприяли не тільки відпочинку, а й розвитку. Кожен день приносив нові неймовірні емоції. Школярі під час проведення заходів відчули себе в ролі артистів, співаків, акторів, спортсменів, туристів, а ще занурювалися в казковий світ. Табір залишив про себе приємні та незабутні враження.Фото без опису

А в Іванівській ЗОШ І-ІІІ ступенів діяв табір організованого дозвілля "Світанок", який відвідувало 30 учнів. Об'єднанні у два загони "Ромашка" та "Капітошка" учні присвячували кожен окремий день певному предмету.

Особливо пам’ятним був дев’ятий день — який пройшов під егідою предмету фізики. У цей день вчитель М. М. Мельник організував зустріч із випускниками цієї школи: призером Всеукраїнських змагань з ракетомодельного спорту в класі S-3-A – Кондратюком Павлом та Муравським Іваном, які презентували учням радіокеровані літаючі апарати та здійснили два старти ракет.Фото без описуФото без опису У пам’яті барашівських школярів теж багато прекрасних моментів. Незабутнім лишиться відкриття зміни, під час якої на території школи працювали різні локації: малюнок на асфальті, країна спорту, куточок краси, гурток «Умілі руки», островок добрих справ. Учасники свята отримали великий запас позитивних емоцій, енергії, бадьорості від риболовлі, смакування солодкої вати, творчих конкурсів та спортивних змагань з силової підготовки, спортивної стрільби, гри у шахи і шашки, дартс, човниковий біг, стрибки на скакалках. Завершилося свято розіграшем лотереї, смакування солодощів, призами і заслуженими грамотами.Фото без опису

Не менш цікавим був і день географії і туризму, в рамках якого було організовано екскурсію до м. Житомир з метою ознайомлення з географічними особливостями розташування міста та його культурно-історичними пам’ятками. Під час екскурсії діти поглибили знання з географії і мали змогу побачити виходи на поверхню кам’яних порід Українського кристалічного щита в районі річки Тетерів. А також екскурсанти прослухали краєзнавчу оповідку про виникнення, розвиток та сьогодення міста Житомира. У ході екскурсії діти побували біля пам’ятника С. П. Корольову, Героям Небесної сотні, воїнам – афганцям – «Чорний тюльпан» та познайомились з іншими визначними культурно – історичними місцями обласного центру. А на закінчення екскурсії учні відпочили в Шодуарівському парку.

Справжнє свято морозива було організовано для вихованців пришкільного табору «ЮНІОР» Садківської ЗОШ І-ІІІ ст. Під час екскурсії на Житомирський маслозавод «Рудь» 9 червня учні на власні очі побачили процес виробництва та фасування цієї лакоми, ознайомилися з історією заводу та з превеликим задоволенням поласували різними сортами морозива, якими пригостили екскурсантів працівники маслозаводу.Фото без описуФото без описуФото без опису Пріоритетними напрямками роботи усіх шкільних таборів Березівської громади були: оздоровлення, загартування, виховання та розвиток дітей. Вихователі та вожаті формували інтерес до різних навчальних предметів, розвивали логічне мислення, сприяли поглибленню знань та вмінь учнів.

А Березівська сільська рада закупила для відпочивальників необхідний реманент, аби їхнє дозвілля було цікавим, яскравим, повноцінним та змістовним. Це зокрема м’ячі, скакалки, гімнастичні обручі, бадмінтон, фарби, фломастери, маркери, кольорове тісто для ліплення та крейда для малювання на асфальті, розвивальні настільні ігри, тощо.Фото без описуФото без опису

Фото без описуЗагалом, оздоровитися та гарно відпочити в колі друзів та однокласників виявили бажання 250 учнів, які навчаються в освітніх закладах на території Березівської громади.

Керівництво Березівської сільської ради спільно з відділом освіти, молоді та спорту, за підтримки депутатського корпусу робитимуть все можливе, аби вивести освіту громади на якісно-новий рівень, який би відповідав світовим тенденціям, новому освітньому простору, де основним леймотивом у навчання та розширенні кругозору виступає мотивація.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь