A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

НОВЕ ДИХАННЯ СТАРІЙ ДОРОЗІ

Дата: 16.06.2021 17:23
Кількість переглядів: 336

Фото без описуПольова дорога, яка з’єднує с. Черемошне та військове містечко №115 — це шлях, яким суттєво, чи не втричі, можна скоротити відстань між цими населеними пунктами. Саме через те, що дорога польова, «пробита» і наїжджена самими людьми, досі уваги з боку місцевої влади їй ніхто не приділяв.

Але змінюється час і потреби. Сьогодні цей напрямок може стати альтернативою для вирішення питання сполучення, задля підвозу дітей до навчальних закладів, після того, як у громаді пройде перший етап оптимізації навчальних закладів.

Питання в тому, що за вимогами часу, навіяних законодавчими ініціативами, навчальні заклади Березівської громади змушені пройти шлях оптимізації. І це не забаганка місцевої вдали. У такі умови нас ставить держава, яка наразі фінансує працю освітян і, відповідно, ставить свої вимоги.

Тож наразі під оптимізацію потрапляє Дубовецька ЗОШ І ступеня, кількість дітей в якій (15 учнів) є на третину меншою, ніж того вимагає законодавство (не менше 24 учнів). Не краща ситуація і з дитсадком у Черемошному. Аби забезпечити повноцінний навчально-виховний процес для діток вищевказаних закладів освіти, їх, за бажанням батьків, після оптимізації буде переведено: школярів до Черемошнянської ЗОШ І-ІІ ступенів та дошкільнят до Березівського ЗДО «Веселка», що розташований у військовому містечку, шляхом забезпечення повноцінного підвозу здобувачів освіти до навчальних закладів.

Саме згадана на початку польова дорога, яку заплановано привести до ладу шляхом розчищення, розширення та підсипання щебеневим відсівом, має стати найкоротшим, а головне, безпечним шляхом підвозу дітей. Задля цього, першочергово дорогу потрібно було розчистити.

Колектив сільської ради, працівники Черемошнянської та частково Березівської шкіл, декілька лісівників із бензопилами з Березівського лісництва Житомирського лісгоспу, за що їм окрема вдячність та небайдужі жителі військового містечка №115 вийшли на спільну толоку 15 червня.

Непокладаючи рук кипіла роботи над вирізуванням кущів та обкошуванням трави. Після того, як зійде вода в калюжах дорогу прогрейдерують, висиплють щебенем і частково розширять, аби тут змогло розминутися два автомобілі.

Як і коли пройде шлях оптимізації точно невідомо, але ми повинні бути готовим до всього і робимо це зарання.

Щира вдячність всім, хто проявив свою небайдужість, а як показує практика, таких людей у відношенні із загальною кількістю жителів, на жаль, не багато; усім, хто відгукнувся на прохання про допомогу, хто не пошкодував свого часу, сил та здоров’я і долучився до спільної колективної праці на благо нашої громади.

Разом ми надали нового дихання старій дорозі, яка вже до осені неодмінно стане шляхом безпеки, економії часу і грошей.

Вирізаний самосів був зібраний і буде восени використаний на часткове опалення Черемошнянської школи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь