A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ТАНЦЮВАЛЬНА СТУДІЯ «КОЛІБРІ» В САДКАХ НАБИРАЄ ОБЕРТІВ

Дата: 29.04.2021 18:41
Кількість переглядів: 662

Фото без описуСьогодні, у Міжнародний день танців є гарний привід розказати про «родзинку» села Садки Березівської сільської ради. Не так давно, лише рік тому «з хвостиком», тут відкрили танцювальну студію «Колібрі» на чолі з тренером Вірою Сергіївною Шинкар.

Ця миловидна дівчина з 8 років займається улюбленою справою — танцями. Вперше на сцену вийшла у складі танцювального колективу «Сузір’я» Олевського ЦДТЮ, звідки сама родом. Після цього вирішила пов’язати свою долю саме з цим видом мистецтва і вступила до Житомирського коледжу культури і мистецтва та здобула освіту за спеціальністю тренер-викладач (вчитель хореографії).

Ще під час навчання Віра стає учасницею народного ансамблю «Унава», згодом танцює у славнозвісному житомирському «Льонку». І, попри те, що молода студентка мала всі шанси досягти успіхів на танцювальній ниві, як учасниця, та незрадлива мрія дитинства — викладати, — взяла верх, і підкорившись поклику серця юна, талановита дівчина йде працювати керівником хореографічного гуртка в Садківську ЗОШ, займаючись заодно тренерською діяльністю в клубі спортивного танцю «Колібрі» в Житомирі.

Паралельно Віра Шинкар отримує дві вищі освіти за спеціальністю «Хореографія» (інститут Мистецтв) та Логопедія (інститут Спеціальної та інклюзивної освіти) на базі Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова.

Сьогодні Віра Сергіївна улюблениця садківської дітвори та молоді. У її насиченому житті немає місця для сірості та рутинності, адже щоденно вона з-поміж дошкільнят тутешнього ЗДО «Ластівка», де працює музичним керівником та практичним психологом, а після основної роботи радо зустрічає своїх підопічних в танцювальній студії, де дівчина, як і мріяла колись — тренер-викладач хореографії.

Віра зізнається, що коли сільський голова (тоді ще Садківської сільської ради) Михайло Яромов озвучив свою мрію про створення танцювальної студії в селі, була впевнена — студія обов’язково буде, — бо Михайло Валентинович «господар свого слова».

У адмінприміщенні, яке впритул прилягає до дитячого садочка виокремили місце і облаштували тут повноцінну музично-хореографічну студію: з дзеркалами та балетними станками. Таким чином «убили двох зайців», — вирішили питання з так званою актовою залою, якої вкрай не вистачало садочку для занять фізкультурою та музичним вихованням, а в позанавчально-виховний час студію здають в оренду клубу спортивного танцю «Колібрі» (м. Житомир), філію якого й очолила в Садках Віра Шинкар.

Минулого року у березні, напередодні свята весни урочисто відкрили хореографічну студію, яка стала улюбленим місцем проведення занять з танців для багатьох садківських як дошкільнят і школярів, так і для дітей, що приїздять сюди з сусідніх сіл: Вигоди, Дубовця, Черемошного, Василівки та військового містечка №115.

Від початку було сформовано дві вікові групи (4-7 та 8-12 років), з кількістю 15-18 діток. Однак, побачивши перші результати своїх однолітків під час участі в хореографічному фестивалі, активність дітей зросла і через «попит» на заняття танцями оголосили добір та змінили віковий розподіл: 3-6, 7-10 та 11-15 років. А кількість у кожній групі зросла від 18 до 20 чоловік, де найактивнішими, наголошує тренер Віра Сергіївна, є саме середня вікова категорія.

Основний напрямок роботи — сучасний танець. Воно й не дивно, бо інакше нашу молодь не зацікавиш. До чого є інтерес, з тим і працюємо, беручи «на себе» усі виклики танцювальної моди сьогодення, констатує Віра Шинкар. І додає, що в індивідуальній формі проводить заняття і бальними танцями.

Поруч із дитячими тренуваннями, жінки старшого віку виявили бажання займатися фітнесом. Спочатку це були в основному працівники дитячого садочка та сільської ради, але коли «реклама» зробила свою справу, кількість бажаючих збільшилася й за рахунок інших жителів.

Раніше це були заняття виключно з фітнес-підходом, проте з часом програму почали урізноманітнювати, додавати й інші елементи, зокрема розтяжку на різні групи м’язів, робота біля станка та з додаванням елементів сучасних танців, бальних та танців народів світу. Задля цього поступово закупили й необхідний індивідуальний інвентар.

Прикро констатувати, проте коронавірусна пандемія внесла свої корективи і в роботу студії. І ті досягнення, які мають учасники танцювальних груп сьогодні могли б значно розширити список своїх успіхів, проте, і в цей складний для всіх час юним танцюристам є чим пишатися.

На осінньому та зимовому етапі танцювального фестивалю «Dance fest», що проходив у Житомирі, дітки незважаючи на свій «дебют» взяли призові місця: три перших місця, одне — друге, три кубки та всі без виключення учасники отримали грамоти та медалі за участь.

- Дуже хвилюючим є для мене бачити очі моїх вихованців під час нагороджень, відчувати їхні міцні обійми. У них стільки щастя, радості, світла, що я наповнююся силою і енергією, яка спонукає з більшою віддачею працювати заради таких моментів, і я розумію, що на правильному шляху — ділиться враженнями від роботи Віра Шинкар, — і додає, — хочемо аби нарешті закінчилася ця історія з карантином, і ми змогли активніше брати участь в конкурсах, змаганнях, концертах та фестивалях, аби дарувати свій талант людям та ділитися плодами наполегливої праці. Адже в танцях по-іншому ніяк: лише виснажливі тренування, — які, до речі, роблять дітей серйознішими, відповідальнішими, витривалими та фізично розвиненішими — це запорука успіху!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь