A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ЧОРНОБИЛЬ - В ПАМ'ЯТІ НАЗАВЖДИ: ІВАНІВСЬКІ УЧНІ В ДЕНЬ 35-Х РОКОВИН ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 27.04.2021 11:35
Кількість переглядів: 297

Фото без описуДля сучасних школярів Чорнобильська аварія  - це історія, крута комп’ютерна гра, популярний серіал та бесіди раз на рік у школі.

Насправді, 35 років тому Україну і світ сколихнула страшна чорнобильська трагедія, наслідки якої ми ще довго відчуватимемо на власному здоров'ї і в повсякденні.

Новий зміст у вшанування пам’яті про тих, хто віддав своє життя чи постраждав під час аварії, вкладають жителі Славутича - міста, яке народилося після трагедії - міста ліквідаторів. Здобувачі освіти Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів продовжили започатковану славутиччанами акцію #КВІТКАВІДРОДЖЕННЯ - до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи!

Учні працювали над створенням в техніці оригамі - білої троянди, як символ чистоти,  - український аналог японських журавликів. Створюючи цей символ люди всього світу вшановують пам’ять та висловлюють підтримку всім тим, хто постраждав від атомної енергії. Троянди стали символом не тільки чистого довкілля й міста Прип’яті, а й знаком солідарності з японським народом, який пережив бомбардування Хіросіми та аварію на атомній станції «Фукусіма».

Також, класний керівник 2 класу Алла Володимирівна Мельник провела зі своїми учнями урок пам'яті - "Чорнобиль - наш вічний біль душевний", а Олена Миколаївна Шульга, класний керівник 4 класу - виховний захід - «Чорнобиль - біль України".

Серед здобувачів освіти 5-10 класів проходив дистанційний конкурс малюнків «Пам’ятай про Чорнобиль… Думай про майбутнє…». Переможцями його стали: Протасюк Вікторія (10 кл.), Жидецька Анастасія ( 7 кл.), Кузнєцов Артем та Соколовська Яна (5 кл.).

Щиро сподіваємося, що ці гірки уроки історії стануть справжньої наукою для майбутніх поколінь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь