A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

МІСТ У БАРАШІВЦІ ПОТРЕБУЄ НЕГАЙНОГО ВТРУЧАННЯ

Дата: 16.04.2021 14:22
Кількість переглядів: 531

Дерев’яний міст у с. Барашівка Іванівського старостинського округу, що пролягає через річку Лісову, не лише з’єднує між собою дві частини села, а й є надважливою транспортною артерією населеного пункту, по якій щоденно діти йдуть до школи, батьки ведуть своїх дошколяриків в дитсадочок та й взагалі, це з’єднувальний елемент по якому інтенсивно курсують жителі, яких тут понад три тисячі як постійних мешканців, так і власників дачних ділянок.

Міст знаходиться в аварійному стані. Опора мосту дерев’яна та майже зруйнована, а перекриття проламані — під впливом природних та фізичних чинників. А це — пряма загроза життю і здоров’ю як для місцевих жителів, так і для приїжджих, а ще — справжня «смуга перешкод» для служб екстреної допомоги.

10 квітня під час проїзду по мосту автомобіля пожежної автоцистерни, в якому знаходилося п’ять чоловік особового складу ДСНС, що їхала на виклик, — стався пролом частини перекриття і колесо майже провалилося. Дивом автомобіль втримався на поверхні мосту і не перевернувся в річку. Страшно навіть припустити наслідки, якби ситуація «повернулася» в іншу сторону.

Звичайним ремонтом тут вже не обійтися, ситуацію може виправити виключно капітальний ремонт, а фактично його нове будівництво, — з дотриманням усіх відповідних державних архітектурно-будівельних норм (ДБН), із заміною дерев’яних опор на металеві та асфальтобетонним покриттям.

У Березівській сільській раді проаналізували ситуацію, прорахували у скільки приблизно стане капремонт та на жаль, такої суми в бюджеті громади наразі не має, а проблема вже є, і її необхідно вирішувати якомога швидше, аби уникнути найстрашнішого.

З метою залучення додаткових коштів сільський голова Михайло Яромов звернувся з листами до голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, голови Житомирської облради Володимира Федоренка, народного депутата України Сергія Кузьміних, директорки Державного департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Інни Хоменко, депутата облради Олександра Дмитрука, - з проханням посприяти у виділенні коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації та капітального ремонту мосту в с. Барашівка.

Щиро сподіваємося, що обласне керівництво почує нас, із розумінням поставиться до даної проблеми та сприятимуть виділенню коштів, аби спільними зусиллями розпочати якнайшвидше вирішення вкрай важливого інфраструктурного питання, що стосується життя та здоров'я людей та уникнення транспортного колапсу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь