A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

НА 5-ІЙ СЕСІЇ БЕРЕЗІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Дата: 06.04.2021 09:17
Кількість переглядів: 1264

30 березня відбулося чергове 5-те сесійне засідання Березівської сільської ради. Від початку виданого розпорядження про скликання сесії було винесено на порядок денний сім питань. Проте, як зазначив сільський голова Михайло Яромов, — життя не стоїть на місці, і щодня виникають питання, які є надважливими для розвитку громади, і потребують негайного схвалення депутатським корпусом, — тому присутні на сесії народні обранці одноголосно підтримали проєкт запропонованих змін до порядку денного, чим додали до списку ще 16 питань.

Перше питання, яке розглянули — створення Центру надання адміністративних послуг (далі — ЦНАП) Березівської сільської ради, як виконавчий орган (структурний підрозділ) сільської ради із чисельністю 8 штатних одиниць.

Справа в тому, що в процесі децентралізації багато функцій від державних органів влади було передано місцевим радам, — серед них і надання адміністративних послуг. Так, під час адміністративної реформи припиняє своє функціонування Житомирський районний ЦНАП, а на його теренах у межах нового адмінподілу, — з метою створення доступних та зручних умов для реалізації та захисту прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб щодо надання адміністративних послуг, мають створитися відповідні Центри при сільських радах. Наразі, держава стимулює органи місцевого самоврядування — при створенні таких ЦНАПів надає співфінансування, — відшкодовує витрати на закупівлю необхідної оргтехніки у розмірі 40% та ремонт приміщення у розмірі 30%. Скористатися такою можливістю можна до липня 2021 року. Тож, аби не втратити шанс, це питання Березівська сільська рада не стала відкладати «у довгий ящик».

Депутати, розуміючи важливість цього питання одноголосно підтримали проєкт рішення. Ним передбачається покладання на спеціалістів відділу ЦНАП Березівської сільради виконання обов’язків адміністраторів, реєстраторів та спеціаліста паспортного столу, а на начальника відділу — обов’язки керівника ЦНАПу.

Разом із тим, затвердили Положення про ЦНАП, його Регламент та перелік послуг, відповідно до яких жителі громади зможуть отримати наступні послуги:

- реєстрація/зняття з реєстрації мешканців;

- єМалятко (державна реєстрація народження, визначення походження дитини, призначення допомоги при народженні та допомоги багатодітним сім’ям, реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, визначення належності дитини до громадянства, реєстрація місця проживання дитини, внесення інформації про дитину до Реєстру пацієнтів);

- реєстрація нерухомості;

- реєстрація фізичних та юридичних осіб.

Нагадаю, ідеальним місцем для розташування ЦНАПу було визначено частину адмінприміщення Іванівського старостинскього округу через логістику. Окрім того, що добиратися сюди буде зручно жителям громади, послугами адмінцентру зможуть користуватися і мешканці обласного центру. А чим більше надано платних послуг, тим більший дохід в скарбничку громади.

Наступним було розглянуте питання щодо внесення змін до рішення про затвердження структури та загальної чисельності працівників Березівської сільської ради та її виконавчого комітету. Не знайшло підтримки депутатського корпусу питання про затвердження Положення про помічника-консультанта депутата Березівської сільської ради. Це питання було підняте деякими депутатами на попередній сесії. Однак через те, що внесене воно було до порядку денного — «в останню хвилину», — депутати відмітили, що питання недовивчене і перенесли його на наступне пленарне засідання. Утім, навіть після розгляду та обговорення даного проєкту Положення на засіданнях постійних комісій, депутати не знайшли потреби у такій «послузі» і, відповідно, не підтримали дане рішення.

Також в цей день було внесено зміни у Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування на приміських маршрутах окремим категоріям громадян Березівської сільської ради; затверджено Програму середньої вартості ритуальних послуг для відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції гідності і осіб з інвалідністю, отриманої в наслідок війни. Ухвалено ряд рішень щодо земельних питань, які попередньо були вивчені та затверджені на засіданні профільної постійної комісії та надано грошову матеріальну допомогу відповідно до поданих заяв громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах і потребують фінансової підтримки.

З метою закупівлі основних засобів необхідних у роботі комунального підприємства «Каскад» було прийняте рішення про поповнення статутного капіталу підприємства, а також внесено зміни у штатний розпис, аби взяти на роботу спеціалізованого грейдериста для роботи на спецтехніці відповідного типу. Нагадаю, вищезазначену техніку буде закуплено Березівської сільською радою для проведення ремонту та підтримки у належному стані доріг комунальної власності місцевого значення та проведення інших необхідних робіт.

Отримала Березівська сільська рада схвальне від депутатів рішення і для проведення купівлі-продажу адміністративного приміщення за адресою вул. Богуславська, 31 в с. Березівка - з ТОВ «АГРО-ПОЛІССЯ», у власності якого, як виявилося, знаходиться адмінприміщення «центральної садиби», і надається в оренду органу місцевого самоврядування. Як так могло бути, і чому до цього часу воно не у комунальній власності сільської ради, — питання з багатьма невідомими. Однак, аби узаконити зрештою всі права, сільський голова Михайло Яромов та власники провели перемовини та знайшли спільну точку дотику у вирішенні питання. Один із співвласників, місцевий житель Віктор Словінський погодився благодійно передати свою частку сільській раді, інший забажав за свою — досить символічну ціну, і зійшлися на сумі у розмірі 50 тис. грн.

Затвердили на сесії експертні звіти щодо розгляду кошторису частини проектної документації по робочих проектах, що стосуються «Будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям та мультифункціональними майданчиками для занять ігровими видами спорту» в Іванівці; «Капітального ремонту адмінбудівлі з переобладнанням під амбулаторію ЗПСМ» в Садках; «Капітального ремонту дошкільного навчального закладу» у Василівці та визначили розмір співфінансування (обов’язкова умова — не менше 10% від вартості) при поданні відповідної документації для участі в програмі фінансування від Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Фото без описуРішенням сесії присвоєно дві поштові адреси згідно відповідних звернень; затверджено Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування; затверджено рішення виконавчого комітету про перерозподіл видатків з бюджету сільської ради; прийнято в комунальну власність «Магазин», що перебуває на балансі Березівської сільської ради у військовому містечку №115 та затверджено проект організації гурткової роботи в закладах загальношкільної освіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь