A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У САДКАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЛІКВІДАТОРІВ ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 15:12
Кількість переглядів: 383

 14 грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Він був затверджений Указом Президента № 945/2006 10 листопада 2006. Така дата обрана невипадково — в 1986 році 14-го грудня Державний комітет прийняв в експлуатацію захисні споруди на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні, 14 грудня — пам’ятний день, в який згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку інших, а також вшановують героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи здоров’ям, ліквідували наслідки техногенної катастрофи. Їхній подвиг залишився в історії та живе в пам’яті кожного українця. А з 2006 року День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ще й офіційно заснований на законодавчому рівні.

Відтак, у Садках, в цей день члени апарату управління Березівської сільської ради поклали квіти до Меморіалу та вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської ЧАЕС.

Нагадаємо, що на території Березівської сільської ради є такі населені пункти, які стали новими рідними домівками для багатьох переселенців. Серед них, на сьогодні, проживає і 38 чоловік, які мають статус ліквідаторів.

Шановні земляки-ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – з Днем вшанування вашого подвигу! Ми були свідками героїчних зусиль цілого покоління наших співвітчизників, які врятували майбутнє для своїх нащадків. Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які проживають на території нашої громади та не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Щиро бажаємо всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

З повагою Михайло ЯРОМОВ, сільський голова, апарат управління та депутатський корпус Березівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь