A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У БАРАШІВЦІ ПОЧАЛИСЯ ПІДГОТОВЧІ РОБОТИ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА НОВОГО МОСТУ

Дата: 24.11.2021 11:44
Кількість переглядів: 359

Фото без описуДерев’яний міст через річку Лісову, що сполучав два берега села Барашівка (Іванівського старостинського округу) був у плачевному, аварійно-небезпечному стані і давно потребував капітального ремонту. Саме цей об’єкт потрапив у список першочергових проблемних питань, вирішувати які взялися у новоствореній Березівській громаді на початку 2021 року.

Останньою краплею в історії цього мосту стала ситуація, коли 10 квітня під час проїзду по мосту автомобіля пожежної автоцистерни, в якому знаходилося п’ять чоловік особового складу ДСНС, які їхала на виклик, — стався пролом частини перекриття і колесо майже провалилося. Дивом автомобіль втримався на поверхні мосту і не перевернувся в річку. Страшно навіть припустити наслідки, якби ситуація «повернулася» в іншу сторону.

Про те, скільки листів написано до обласної ради та облдержадміністрації, Департаменту регіонального розвитку, до депутатів обласного та «народного» рівнів, — годі й говорити та згадувати. Головне, що сьогодні є результат!

Багато, звісно, втарчено часу, бо документальі формальності: будівельний проєкт, експертні звіти та підрахунки, тендерна процедура — усе це теж потребує великої уваги спеціалістів, адже це не просто переправа, а частина транспортної артерії, по якій щодень курсує велика кількість автомобілів, гужового транспорту, а також пішоходів. І, що не мало важливо, саме цей міст є дорогою до школи та дитсадочка для понад сотню дітей, — тож безпека та якість майбутньої новобудови — понад усе!

19 листопада, працівники підрядної органіації, переможця тендеру, взялися за демонтаж старого моста, попередньо змонтувавши неподалік тимчасовий дерев’яний місток для пішоходів. Автомобілістам же, на час проведення реконтрукції, доведеться користуватися об’їзними шляхами: в'їзд на вулицю Анатолія Журавського зі сторони м. Житомира біля кафе "Йолкі-Палкі", а на вул. Лісову — з вулиці Сонячної (поворот біля будинку 55).

За декілька днів старий міст розібрали та завозяться першочергові необхідні будматеріали. Розпочато підготовчі роботи для занурення паль.

Підрядник пояснює, що частину необхідних елементів роблять виключно на замовлення, тож якщо воно буде виконано вчасно, то до кінця року по новому мосту поїдуть перші автомобілі, і рух буде відновлено по звичному, для місцевих жителів, маршруту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь