A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У САДКАХ АКТИВНО ТРИВАЮТЬ РОБОТИ ПО КАПІТАЛЬНОМУ РЕМОНТУ ПРИМІЩЕННЯ ПІД АЗПСМ

Дата: 23.11.2021 10:46
Кількість переглядів: 554

На початку лютого Березівський сільський голова Михайло Яромов та староста Садківського старостату Ольга Шинкар зустрілися з спеціалістами проєктної організації, аби узгодити деталі щодо капітального ремонту другого поверху адмінприміщення Садківського старостинського округу, яке планується переобладнанням під АЗПСМ (амбулаторію загальної практики сімейної медицини).

Мова тоді йшла про детальне планування внутрішніх робіт, адже вищезгадане приміщення площею близько 400 м² - на половину готове. Тут вже було проведене теплопостачання, залито бетонну стяжку з перлітовим утепленням, поштукатурено стіни, повністю замінено електропроводку з урахуванням усіх майбутніх потреб, проведено холодну/гарячу воду в кожному кабінеті, зроблено каналізаційні відводи. Закуплено навіть пандус, але його монтаж запланований аж після завершення зовнішніх робіт та облаштування благоустрою на прилеглій території.

Під час зустрічі Михайло Валентинович висловив свої побажання щодо розташування відповідних кабінетів, вислухав зауваження та пропозиції від спеціалістів щодо дотримання всіх ДБН (державно-будівельних норм), що й було узгоджено сторонами.

Так, у перспективі в коридорі заплановано аптечний кіоск. Праве крило, або його ще умовно назвемо лікувальним відділенням, передбачає собою: денний стаціонар, маніпуляційну, медсестринську, лабораторію, кабінет щеплення, склад медикаментів. Ліве крило, або приймальне відділення: кабінети головного лікаря, гінеколога, терапевта, стоматолога та ренгенкабінет для нього, побутова кімната (кімната інвентарю).

Окремо стояло питання щодо прийому людей з обмеженими фізичними можливостями. Аби зробити підйомник на другий поверх — занадто дорого, тож аби здешевити ремонт, і заразом вийти з цієї ситуації було прийнято рішення «переполовинити» на першому поверсі при вході побутову кімнату, яка до цього була у підпорядкування завгоспа. Вона доволі простора, і місця точно вистачить на два кабінети. Тож частину залишили під госппотреби, іншу облаштовують нині, як і домовилися - під оглядову.

Сільська рада планувала подати документи на участь у співфінансуванні капітального ремонту до Державного фонду регіонального розвитку, аби залучити державні кошти до цього дороговартісного проєкту. Утім, відомо, що навіть при ідеально підготовлених паперах, шанси не завжди стовідсоткові. Тож, аби не втрачати часу, очільник громади паралельно вишуковував інші шлях залучення коштів на амбулаторію, і почав стукати у всі провладні кабінеті. І результат не забарився.

Народний депутат України Сергій Кузьміних уважно вивчивши питання, відгукнувся на прохання про допомогу, і посприяв у виділенні коштів на вищезгаданий об'єкт. Мова йде про 10 млн. грн. Саме стільки потрібно, за підрахунками проєктантів, аби завершити ремонт, закупити меблі та першочергове необхідне медичне обладнання.

В силу бюроктатичних моментів (куди українці без цього), будівельники приступили до роботи в кінці жовтня. Однак, обіцяє підрядник, до кінця року кошти будуть освоєні. Наразі вже завершується утеплення фасаду, заміна існуючої покрівлі та благоустрій поруч. Паралельно, активно ведуться і внутрішньо-оздоблювальні роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь