A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

СТВОРЮЄМО ЛІСИ РАЗОМ

Дата: 18.10.2021 16:30
Кількість переглядів: 515

Фото без описуШколярі та виконавчий комітет та апарат Березівської сільської ради із задоволенням відгукнулися на запрошення Олександра Станіславова, - лісничого Березівського лісництва державного підприємства "Житомирське лісове господарство", - долучитися до акції "Створюємо ліси разом".Фото без описуФото без опису

Саме під такою символічною назвою цього року в Україні проходить звична для лісівників робота - осіння посадка лісу. Щоправда, наразі вона триває із залученням громадськості, школярів, студентської молоді, органів місцевого самоврядування, тощо.

Стартувала акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента України «Зелена країна» 1 жовтня, і триватимуть заходи лісовідновлення аж до 30 листопада. Протягом цього часу лісівники Житомирщини планують висадити 1 млн сіянців різних порід майбутніх могутніх дерев.

Свою ділянку лісу висадили і представники Березівської громади. У свіжозорених рядочках вишикувалися сосоночки, ялинка та модринка. Вони, до речі, вирощені за принципом закритої корневої системи, що є менш травматично для сіянців при посадці та показує чи не стовідсоткову приживлюваність. Поруч в рядочках з'являлися і дубочки.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуСаме змішану схему посадки використовують лісівники в умовах зміни клімату та пониження грунтових вод, задля більшої стійкості насаджень. За 5-7 років ці лісові культури зімкнуться в кронах, засаджені цьогоріч ділянки переведуть у покриті лісом площі, і можна бути їх сміливо називати молодим лісом.

Насправді, наша участь у посадці - це не стільки фізична допомога лісівникам, скільки можливість ще раз нагадати та стерти той стереотип серед населення, що ліс тільки ріжуть. Так, стиглий ліс ріжуть, але й новий садать. Обов'язково!

Рости великий, ліс!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь