A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ФОРУМ ГРОМАД ЖИТОМИРЩИНИ: БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ПОСАДИЛА СВОЄ ДЕРЕВО НА АЛЕЇ ГРОМАД В ОВРУЧІ

Дата: 13.10.2021 16:34
Кількість переглядів: 399

Фото без опису12 жовтня в Овручі, на базі державного підприємства «Овруцьке лісове господарство» пройшов Форум громад Житомирщини за участю голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка та голів територіальних громад Житомирщини. Головна мета зібрання — обговорити можливості, які відкриває ефективна співпраця та поєднання ресурсів держави та місцевої влади задля розв'язання нагальних питань.

Як зазначив на зустрічі очільник Житомирської області Віталій Бунечко, — за останні два роки жителі Житомирщини змогли переконатися, що така співпраця дійсно може бути ефективною та результативною. Адже завдяки програмі Президента «Велике будівництво» Україна, нарешті, знову стала основним інвестором у реалізацію інфраструктурних проєктів.Фото без описуЗа цей час на розвиток соціальної та транспортної інфраструктури в рамках вищезгаданої та інших державних програм на Житомирщину спрямовано понад 3 млрд грн. Завдяки цьому в області вдалося зрушити з місця численні проєкти, яких роками очікували у громадах, але вони залишалися довгобудами та «пам’ятниками корупції» минулих років.

Віталій Іванович також звернув увагу на те, що ці процеси багато в чому залежать від керівництва громад – чи вдасться нам включити проєкти, актуальні для кожної з них у державні програми. Адже зараз на рівні держави є чітке розуміння, що фінансування буде виділятися тільки під якісно підготовані та актуальні проєкти та при наявності відповідного співфінансування з боку громад. Тож зараз громадам важливо ретельно передивитися проєкти, визначити пріоритети, актуалізувати або, навіть, замовити нову проєктну документацію. І зауважив, що, у першу чергу, слід звернути увагу на садочки, школи, місцеві дороги, спортивні об’єкти, місця дозвілля.

На завершення форуму, губернатор, разом із головою Овруцької громади Іваном Корудом виконали важливу місію — підписали Меморандум про співпрацю між Житомирською обласною державною адміністрацією та Регіональним Відділенням Всеукраїнської Асоціацією об’єднаних територіальних громад, в якому головним постулатом є спільна підтримка та взаємодія задля високих результатів. А досягти їх можна тільки разом, об’єднавши зусилля та разом рухаючись до амбітних цілей.

На завершення усі учасники зібрання на знак міцної дружби та майбутньої співпраці започаткували акцію «Єдність громад Житомирщини» та взяли участь у глобальній еко ініціативі «Greening of the Planet» («Озеленення планети») з метою висадження символічної «алеї громад» (у цьому випадку каштанів) спільно з засновниками Благодійного фонду «Озеленення України» Ганною Крисюк — президентом Business Woman Club та співорганізатором проєкту у Житомирській області — Ліліаною Дмитрієвою, за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Державного агентства лісових ресурсів.Фото без описуСвоє дерево Березівської громади посадили представники делегації: секретар сільської ради Олена Цимбалюк, депутат від Іванівського старостинського округу Сергій Денисюк, керівник ЦНАПу Максим Ватульєв та спеціаліст з інформаційної діяльності Олена Денисюк.

Підсумовуючи результати форуму, можна сказати, що це не просто зустріч громад, а знайомство керівників громад між собою з метою обміном досвіду, подальших партнерських зв’язків та взаємопідтримки задля розвитку громад і загалом Житомирщини у новому форматі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь