A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ЯКІСТЬ ВОДОПОСТАЧАННЯ В БЕРЕЗІВЦІ ПОКРАЩИЛАСЯ

Дата: 14.09.2021 15:52
Кількість переглядів: 675

Централізоване водопостачання в Березівці з’явилося в кінці 80-х рр. Відтоді водогінна мережа вже давно потребує особливої уваги до себе, адже за тридцять з лишком років — «зносилася», а про якість води, не те що питної, а навіть опосередковано технічної, вже важко було говорити. Нарікання з боку місцевих жителів цілком обґрунтовані.

Вивчити проблему та вирішити її, це було одним із першочергових завдань для Березівської сільської ради. Так, оцінивши ситуацію, стало зрозуміло, аби повернути воді, яка потрапляє в крани населенню, — звичний, природний прозорий колір, потрібно було провести заміну металевої труби, що вела від водонапірної вежі (за селом) — до початку Березівки (зі сторони Дубовця, Черемошного.)

Наскільки відомо, водогін, що стелиться, власне, самим селом — є пластиковий. Чому вищевказаний шмат (від вежі до села) у свій час заклали саме металевою трубою, залишається під питанням і спросу вже ні з кого взяти. Проте, технічно, це можна обґрунтувати, пояснює спеціаліст відділу ЖКГ Березівської сільської ради Володимир Костюченко, який власне й займався проведенням робіт по заміні труби.
Однак, саме тому, що металу властива ржавчина, що й надавала до цих пір рудий колір воді (наліт на стінках 160 мм труби сягав місцями 3-4 см - див. на фото), і корозія, що перетворила в так зване ситечко з мікротріщин цю трубу, — це два основні чинники, що впливали на якість водопостачання в Березівці. Протягом серпня тривали роботи по прокладанню 1700 метрів нової труби — сучасної, виготовленої з дотриманням усіх вимог ДСТУ та сертифікованої згідно Міжнародного стандарту ISO 14024. Декілька днів березівцям довелося терпіти незручності, допоки тривали роботи по підключенню, так званій «врізці». Однак, вже чи не відразу після завершення робіт якісні зміни далися взнаки. Звісно, відразу чиста вода не побіжить, і це цілком логічно. Адже, той осад ржавчини, що був на стінка металевої труби, час від час йшов «у вільне плавання» по системі, і хоч не залишався на пластикових стінках, проте місцями все ж накопичувався. Тож, аби вимити залишки бруду — потрібно ще трохи часу і розуміння людей до цієї ситуації.

Не можна не згадати і той факт, що відразу після включення води по новій трубі, тиск у відремонтованій системі відразу створив пориви по Березівці.

У Березівському БКП «Каскад» пояснюють, що пориви проявилися в проблемних місцях. І це, в свою чергу, хоч і не добре, проте, є й свої плюси: усе це виявили до холодів, і відразу ж усунули проблему, що в рази спростило ситуацію.

Аби вирішити питання якісного водопостачання в Березівці, з бюджету сільської ради було спрямовано трохи більше 400 тис. грн. Сподіваємося, що вже найближчим часом «система оговтається», бруд вимиється, і можна буде сміливо говорити про якість…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь