A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

З НАГОДИ 30-РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ У ВІЙСЬКОВОМУ МІСТЕЧКУ №115 ПІДНЯТО ПРАПОР НА ОНОВЛЕНІЙ В’ЇЗНІЙ ГРУПІ

Дата: 25.08.2021 08:30
Кількість переглядів: 706

23 серпня, у День Прапора України, у військовому містечку №115 відбулося святкування Дня містечка, а також урочистості присвячені 30-й річниці Незалежності України, під час яких відкрито оновлену в’їзну частину містечка.

Мабуть, не варто зайвий раз нагадувати, що з 2005 року військова частина розформована, відтак з часом все почало занепадати. А велетень-клуб давно забув про звучання у своїх стінах української пісні, танцю і гучних оплесків.

Від початку об’єднання сіл в одну Березівську громаду в жовтні 2020 року, військове містечко одним із перших відчуло на собі зміни. Вода — це було надважливе завдання, з яким вдалося впоратися місцевій владі і вивести її на якісно новий рівень.

Серед окреслених завдань, які поступово ми обов’язково вирішимо, стояло й питання щодо благоустрою. А якщо більш конкретніше, то мова йшла про розкрадений, розвалений контрольно-пропускний пункт, який колись був справжньою "візитівкою" містечка, а нині не просто спотворював в’їзд, а більше нагадував повоєнну розруху.

Сьогодні це місце оновилося: на колишніх розвалинах буквально за місяць з’явилася викладена бруківкою площадка, з якою в сусідстві вишикувалися на клумбах туї, вейгела та інша декоративна зелень, ну і традиційні незмінні чорнобривчики. Тут вмонтували дві лави для відпочинку, а ще флагшток і мармурну червону плиту, де викорбувано: "Державний прапор України піднято з нагоди 30-ї річниці Незалежності України".Таке право — підняти державний прапор було надано під час урочистого заходу вихованці Березівського закладу дошкільної освіти "Веселка" — Катрусі Вербіцькій, а поруч із нею прапор Європейського Союзу був піднятий вгору рученятами ще однієї вихованки садочка — Вікторії Корнійчук.

Ще один флагшток наразі чекає головного прапора Березівської громади (але це після того, як будуть розроблені і затверджені нові офіційні символи територіальної громади, у тому числі і прапор).

Вітаючи присутніх зі святом Березівський сільський голова Михайло Яромов побажав присутнім міцного здоров’я, мирного неба, завзяття козацького в кожну хату, процвітання всім нам і нашій Україні.Завітали на свято і гості зі щирими побажаннями, подяками та грамотами: заступник голови Житомирської райдержадміністрації Людмила Заворотнюк, депутат районної ради Наталія Прилуцька та помічник депутата Житомирської обласної ради Віктора Развадовського Василь Козел.У свою чергу Березівська сільська рада теж відзначила своїх жителів, які наполегливою працею творили історію нашої країни та своєї громади.

с. Березівка:

Лебіга Сергій Миколайович, мужній та відважний чоловік, який добровільно пішов захищати кордони нашої держави;

Башинська Галина Адольфівна, голова споживчого товариства «Березівське», приватний підприємець, голова опікунської ради. Жінка з гарячим серцем, відкритою душею, яка завжди готова допомогти, як у радості, так і в хвилини смутку;Приймак Анатолій Михайлович, з 1956 року в Березівці навчав, виховував, керував Березівською ЗОШ І-ІІІ ступенів. Наразі на заслуженому відпочинку. Зерна доброти, чесності, порядності посіяні Анатолієм Михайловичем щедро проростають у вчинках його учнів;

Михайленко Володимир Васильович, у роки молодості та зрілості очолював Березівську сільськогосподарську техніку, був головою сільської ради. Нині голова ветеранської ради. Активність, щирість, небайдужість – кредо його життя.

с. Дубовець

Занько Людмила Михайлівна, талановитий педагог, умілий керівник. Вивчила та виховала не одне покоління школярів, оскільки 39 років віддано Дубовецькій школі.

Військове містечко №115

Ковальчук Раїса Степанівна, бібліотекар, щира вдача, привітність, шляхетність, любов до книги, до людей, до дітей — це про Раїсу Степанівну.с. Іванівка

Мирончук Володимир Тимофійович, учасник бойових дій ВВв, працював учителем фізики та математики в Барашівській восьмирічній школі, людина, яку люблять і поважають не одне покоління випускників, і який є гідним прикладом для наслідування і гордістю.

с. Барашівка

 Лущикова Ольга Василівна, бібліотекар села Іванівка, людина, яка зберегла та примножила бібліотечний фонд, а ще привила любов до книги не одному поколінню дітей;

Скримінська Антоніна Францівна, народна майстриня з лозоплетіння, людина, в руках якої вправно оживає лоза, і роботи не лишають байдужими нікого;Бенедицька Марія Олександрівна, навчала російської мови та літератури дітей Іванівської школи, а також працювала секретарем Іванівської сільської ради.с. Василівка

Шкурупінський Цезар Броніславович, механізатор місцевого господарства, за високі досягнення в праці нагороджений Орденом Трудового Червоного Прапора, батько багатодітної, дружної родини;Байковський Леонід Броніславович, про таких людей кажуть — майстер – золоті руки. Працьовитий, відданий своїй професії, механізатор нагороджений Орденом Трудового Червоного Прапора;Цапун Неоніла Йосипівна, багатогранність цієї жінки дивує, бібліотекар з багаторічним досвідом, яка жодного дня не стоїть осторонь подій, які відбуваються в житті громади.

с. Садки

Мініч Галина Миколаївна, працівник культури з 50 – річним стажем, людина закохана в українську пісню, художній керівник гурту «Малахівчанка»;Лаговська Валентина Григорівна, про таких кажуть «лікар від Бога», і вдень, і вночі, у будні і в свято Валентина Григорівна була готова допомогти своїм односельцям.с. Заможне

Куніцький Генріх Броніславович, ветеран ВВв, упродовж життя працював обліковцем, бригадиром, завідуючим фермою рідного колгоспу в селі Заможне;

Трубчанінов Георгій Іванович, уроки фізики та математики цього вчителя пам’ятають і досі, чотири десятки літ Георгій Іванович був директором загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів села Заможне.

с. Черемошне

Ярошинський Станіслав Іванович, водій молоковозу радгоспу «Черемошне». Безмежна працелюбність, активна життєва позиція притаманна цій поважній людині;Храпчук Зінаїда Іванівна, не один десяток років займала посаду директора Будинку культури села Черемошне. Жінка, яка присвятила своє життя розвитку культури нашої громади. Декілька скликань поспіль була депутатом Березівської сільської ради.с. Вигода

Клуген Олександр Георгійович, трудовий і життєвий шлях цього поважного чоловіка тісно пов’язаний із сільським господарством. Людина — залюблена в землю, кандидат наук у галузі хмелеробства;Сушко Микола Володимирович, відважний та сміливий, учасник бойових дій, голова ветеранської організації села Василівка, людина, яку не зламали військові будні;Сич Яніна Болеславівна, ця працьовита жінка – ветеран праці, чверть віку віддала роботі на фермі рідного колгоспу. Зараз опікується долею одиноких літніх людей на територій Василівського старостинського округу.

Окрім відкриття і нагородження у цей день відбувся Кубок з футболу, в якому взяли участь: об’єднана команда Березівської територіальної громади, ФК "Олімпік" (с. Слобода-Селець) та команда військовослужбовців 95 окремої десантно-штурмової бригади "Купол -95".

За результатами футбольних поєдинків першійсть виборола команда господарів, на ІІ місці опинився "Олімпік", а ІІІ місце досталося військовим. Однак, в знак шани і поваги перед цими хлопцями — захисниками нашої держави, завдяки яким ми й змогли святкувати це державне свято суверенності — березівська команда відділа свій кубок першості "Куполу-95", а кращим гравцем, за рішенням суддівської колегії, став Олександр Дорош (ФК "Олімпік").

Не менш цікавим і захопливим був майстр-клас тренера акторабичної студії "Keep balance", Майстра спорту України з акробатики Олексія Шевченка (як пройшов мастр-клас та з якою метою приїздив спортсмен на свято, ми розповімо окремо, слідкуйте за нашими публікаціями).Веселощі для дітей, святковий ярмарок, смачна кухня від місцевих підприємців урізноманітнила захід, а святковий настрій створили місцеві таланти та гості з Житомира: гурт "Малахівчанка", вихованці музично-хореографічної студї "Фантазія", солісти гурту "Джерела", бандуристка Світлана Ніконорова, а також друзі нашої громади, улюблені багатьма Заслужені артисти України Яніна та Олександр Яремчуки.Дякуємо всім, хто підготував свято, долучився до створення концертної програми та тим, хто плідно працював над тим, аби оновити в’їзну групу у військовому містечку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь