A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ДЕТАЛЬНЕ ПЛАНУВАННЯ В БЕРЕЗІВЦІ: ЯК РОЗБУДУЄТЬСЯ ЦЕНТР ГРОМАДИ?!

Дата: 27.07.2021 10:21
Кількість переглядів: 414

Поступальними кроками Березівська сільська рада рухається на шляху до розвитку інфраструктури громади. Детальне планування території праворуч від адмінприміщення сільської ради в Березівці провели 13 липня сільський голова Михайло Яромов із працівниками відділу земельних ресурсів та екології та представниками Державного науково-дослідного та проектно-вишукувального інституту «НДІпроектреконструкція» (дир. Павленко О. В.) — з метою облаштування адмінцентру громади.

Тут планується збудувати ліцей — опорний навчальний заклад, передбачений Планом оптимізації навчальних закладів Березівської сільської ради на 2021-2024 роки; спортивний багатофункціональний майданчик з полем для гри у волейбол, баскетбол і великий теніс, майданчик зі штучним покриттям для міні-футболу та дитячий ігровий комплекс. А ще буде зведено сценічну платформу разом із просторим співочим полем для проведення святкових заходів та збудовано амбулаторію. Крім цього планується продуктовий магазин, який стоїть поруч із сільською радою, змістити і розширити його з метою побудови повноцінного супермаркету (на місце, яке буде визначене згідно детального планування).

Історично, це ділянка господарського двору колишнього колгоспу, про який нагадують хіба що рештки фундаменту від конюшні, корівника, свинарника, хоча і їх вже ледь видно за високими бур’янами. Наразі уцілілими лишилися комора та тваринницький чотирьохрядний телятник. Обидва приміщення є власністю місцевих жителів, один з яких — Микола Красовський, пішов на зустріч громаді і погодився провести демонтаж аварійної дерев’яної комори з метою розбудови центральної частини громади.

Власник іншого тваринницького чотирьохрядного приміщення довгі роки не цікавився ним, від ферми лишилися одні стіни і дах, а довкола непрохідні хащі чагарників та триметрового борщівника. Та коли сільська рада звернулася до нього теж з договірною пропозицією аби в майбутньому збільшити центральну площу за рахунок знесення цього телятника, — власник спочатку озвучив не підйомну для сільської ради грошову суму, а згодом і взагалі передумав; більше того, зажадав, аби сільська рада виділила йому ще 2 га землі довкола (в самісінькому центрі села, де має зводитися опорна школа!) — для обслуговування приміщення, в якому він планує займатися каменеобробкою. Не отримавши від депутатів такого погодження чоловік звернувся до суду.

Тож наразі триває судовий процес, який має поставити крапку в цій історії і сказати чи бути ліцею в Березівці!

Візуально ця земельна ділянка здається не такою й великою, адже вона навскосяка перетинається наїждженою роками дорогою (так званою вулицею Шевченка). За сприяння приватних підприємців Михайла Заболотного, Івана Толочка та Валерія Консевича, які надали свою спецтехніку, вже проведено демонтаж дорожнього покриття цієї вулиці, спроектовано і перенесено цей напрямок (початок вулиці) паралельно до людських городів обабіч. Далі буде проведено демонтаж рештків вищезгаданих фундаментів та повна рекультивація території, після чого зрештою вималюється доволі простора ділянка біля 5 га, на якій і розгорнеться будівництво запланованих проектів.

Ми прикладемо максимум зусиль аби адміністративний центр сільської ради став справжньою родзинкою громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь