A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

НА ДЕНЬ СЕЛА ЧЕРЕМОШНЕ ВІДСВЯТКУВАЛИ 45-РІЧЧЯ БУДИНКУ КУЛЬТУРИ

Дата: 26.07.2021 13:30
Кількість переглядів: 485

Фото без описуПеребуваючи довгий час на карантині ми зрозуміли, що ніякі сучасні технології не замінять живого спілкування. Тож, традицію відзначати дні села — продовжуємо.

24 липня день свого рідного села відзначили жителі Черемошного. З вітальними словами від імені Березівської сільської ради до присутніх звернулася секретар ради Олена Цимбалюк, яка передала щирі вітання від сільського голови Михайла Яромова, а також відзначила, що Черемошне є унікальним селом із його особливими чудовими жителями. Кожного року воно пахне по-особливому: взимку тут пахне свіжим чистим ароматом, бо село знаходиться подалі від траси і тут нема великих підприємств, які забруднюють повітря, навесні пахне свіжозореною ріллею, а пізніше духмяними акаціями, липами і кленами, влітку — різнотрав’ям, соняшниками та стиглою пшеницею, а восени ароматним дубом. Тож, я бажаю вам натхнення, сил, здоров’я та об’єднання для того, щоб ви могли цю красу зберегти, покращувати і примножувати, - наголосила Олена Василівна.

Нинішнє свято було також пов’язане ще з однією прекрасною датою. В 1976 році вперше відкрилися двері Черемошненського закладу культури. І цьогоріч цей Будинок культури відзначає своє 45-річчя.

З часу його заснування в його залі та на сцені раділи та хвилювалися, сміялися та плакали, - а все тому, що діяльність закладів культури торкається до найдорожчого та найтендітнішого що є в людини, — струн її душі.

За ці роки Будинок культури змінювався, оновлювався, але разом із тим, дещо залишилося незмінним — це любов до української пісні в стінах цього закладу.

У цей святковий день серед глядачів святкового концерту були присутні люди, які присвятили своє життя та талант рідному закладу. І завдяки їх праці в Черемошному існує такий гарний Будинок культури.

Першим директором Будинку культури була Зінаїда Іванівна Храпчук. Саме за її ініціативи, з допомогою Миколи Григоровича Ковтуна профспілковому клубу села Черемошне було надано статус Будинку культури. Першим художнім керівником був Володимир Петрович Левченко, який очолив оркестр.

З 1980 року художнім керівником був Віктор Іванович Сладковський, яким було організовано колектив «Музики». У 1987 році колективу було присвоєно звання «народний», а керівника нагороджено багатьма почесними грамотами. Також у приміщення нового Будинку культури було перенесено бібліотеку, яка до цього знаходилася в ленінській кімнаті сільського клубу, завідуючим якого був Анатолій Олександрович Баранов, а бібліотекарем на той час була Катерина Францівна Мінько.

Будинок культури славився талантами, в художній самодіяльності приймали участь цілі родини. Є родина, яка своїм співом закарбувалася у серцях односельців надовго. Це співуча родина Баранових — Марії, Надії та Валентини, без яких не проходило жодне свято. А також Любов Анатоліївна Курбанова, чарівний голос якої пам’ятають досі.

Ведучі свята щиро подякували всім за працю, за терпіння, відданість та любов до своєї роботи.

З 2014 року посаду директора Будинку культури займає Леся Вікторівна П’ятницька, яка своєю наполегливою працею намагається зберегти все те, що було зроблено її попередниками і робить все для того, щоб у стінах цього закладу не затихала пісня.

Також, за традицією, в цей день з вуст ведучих Дар’ї Меренової та Миколи Чижика лунали вітання наймолодшій жительці села — Єві Настюк; а також ювілярам 2021 року: Надії Петрівні Прут, Станіславу Івановичу Ярошинському, Надії Олександрівні Балашкевич — з 90-річчям; Зінаїді Марківні Ярошинській та Надії Степанівні Савченюк — з 85-річчям; Боліславу Йосиповичу Войновському, Валентині Францівні Куровській та Федору Васильовичу Шелепі — з 80-річчям.

Згадали і весільну пару Галини Василівни та Олександра Сергійовича Галманових, які були першими, хто став на весільний рушник в стінах цього закладу.

Велику вдячність та низький уклін висловили мужнім чоловікам, які проживають на території Березівської сільської ради, які йдуть боронити кордони нашої держави, йдуть за волю, за незалежність, за сім’ю, за неньку Україну.

Святковий настрій подарували жителям та гостям Черемошного співочі голоси Ярослава Яворського, Дмитра Куліша та Юрія Сироїжка, Ольги Ільченко, неповторна українська пісня лилася з вуст аматорського колективу «Малахівчанка», запальними танцями порадували вихованці студії танцю «Фантазія» з Садок, а місцева зірочка Анастасія Настюк заворожила своїм неймовірним талантом дикламування поезії.

Сучасні естрадні пісенні номери прозвучали від двох сестричок Іларії та Крістіни Купчинських, у супроводі яких відбувся показ моделей бальних суконь від шевчині, уродженки с. Черемошне Інни Купчинської.

Гучними оплесками на сцені зустрічали дует Заслужених артистів України Олександра та Яніни Яремчуків, а по завершенні урочистої частини музичний вечір продовжився запальною дискотекою від не менш запального гурту «Дикі кабани».

Дитячий сміх та веселощі лунали на різноманітних надувних атракціонах, діти ласували солодкою ватою та морозивом, працювала виїзна торгівля. Ну а на завершення свята у вечірньому небі розсипалися яскраві вогні святкового салюту.

Щиро вдячні всім, хто долучився до організації свята, а також глядачам за їх усміхнені обличчя, гучні оплески та взаємозв’язок із артистами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь