A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

БЕРЕЗІВСЬКА ГРОМАДА ДОЛУЧИЛАСЯ ДО СВЯТКУВАННЯ ДНЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ У СТАНИШІВЦІ

Дата: 04.07.2021 15:19
Кількість переглядів: 430

Фото без описуСьогодні, 4 липня, працівники Національної, так званої — нової поліції України, — святкують професійне свято — 6-ту річницю від дня заснування.

Нагадаємо, це свято було встановлено в Україні «Ураховуючи значення та роль Національної поліції України у виконанні завдань із охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтриманні публічної безпеки і порядку…» згідно з Указом Президента України «Про День Національної поліції України» від 9 грудня 2015 р. № 693/2015, та відзначалося спочатку 4 серпня — у день підписання Президентом Закону України «Про Національну поліцію». Раніше, як правило, професійні свята встановлювалися виходячи з дня прийняття того чи іншого закону.

Указом Президента України від 4 квітня 2018 року № 97 внесено зміну до Указу Президента України від 9 грудня 2015 року № 693, яким встановлено, що День Національної поліції України відзначається щорічно 4 липня — на честь події 2015 року, коли перші патрульні поліцейські прийняли першу присягу на Софійській площі у Києві.Фото без опису Напередодні, на базі Станишівської сільської ради за участю Березівської, Глибочицької, Новогуйвинської, Оліївської та Тетерівської територіальних громад, за ініціативи Житомирського відділу поліції №1 відбулися святкові урочистості та спортивно-розважальний захід приурочений професійному дню поліцейських та покликаний заразом ще раз наголосити про важливість співпраці, взаємодопомоги та підтримки між поліцейськими та громадами Житомирського району.

- Ми вирішили провести своє професійне свято у нестандартному форматі, розділивши його з тими, для кого працюємо – жителями наших громад, - розповів начальник відділу поліції №1 Житомирського РУП Володимир Богатков. – Нашу ініціативу підтримали, у першу чергу, господарі сьогоднішнього дійства – Станишівська ТГ, яка допомогла організувати його проведення, а також ще 5 територіальних громад, які і обслуговує наш підрозділ.Фото без опису Від самого рання у центрі Станишівки було весело, гамірно та досить людно. Бо на святкування почали з’їжджатися представники вищевказаних громад разом із представниками своїх футбольних команд та вболівальниками.

У складі делегації від Березівської громади були завідувач відділу культури сільської ради Дмитро Куліш, завідувачка відділу освіти, молоді та спорту Аліна Забродська та головний спеціалісті відділу Микола Чижик разом із СК «Іванівка-2017», який і захищав честь громади на товариському футбольному турнірі.Фото без опису Виявили бажання взяти участь у святкуванні і школярі громади. Воно й не дивно, адже у програмі заходу — виставка професійної техніки, спецзасобів та озброєння, з якими у повсякденній роботі працюють як поліцейські, так і спецпризначенці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису«Ми радо відгукнулися на запрошення від поліцейських взяти участь у цьому заході, адже розуміємо всю важливість роботи та співпраці громади і правоохоронних органів від яких прямо залежить порядок та спокій у селах нашої громади, — каже Аліна Сергіївна Забродська під час спілкування з речницею ГУ НП в Житомирській області Аллою Ващенко і додає, — сьогодні ми приїхали зі школярами, адже разом із засвідченням своєї поваги до правоохоронців району маємо можливість провести і профорієнтаційну роботу. Ми чітко розуміємо, що сприймати професію поліцейського крізь призму детективних серіалів чи з нових на телеекранах це одне, — а побачити і поспілкуватися «вживу» з поліціянтами, проникнутися і відчути на собі усю атмосферу професії, — це набагато глибше і суттєвіше. І, хтозна, можливо сьогоднішня наша поїздка стане для когось із цих школярів поштовхом до вибору цієї хоч і вкрай небезпечної, проте надважливої для суспільства професії», — підсумовує Аліна Сергіївна.Фото без опису Свято розпочалося із товариського турніру з міні-футболу за участю команд територіальних громад, до складу кожної з яких увійшли також і поліцейські відділу. Збірні зіграли 15 матчів по колу, в ході чого були визначені переможці, де команда Березівської громади виборола почесне третє місце і нагороджена кубком, грамотою та цінним подарунком.Фото без описуФото без описуФото без опису Паралельно на території Станишівської школи провели акцію з символічною назвою «Алея співдружності», адже саме у дружній атмосфері за участі правоохоронців, голів та представників вище згадуваних громад відбулося висаджування алеї катальп (декоративного цвітучого дерева), яке має стати не лише окрасою цієї території, а й згадкою про захід та символом співдружності між органами правопорядку нової формації та населенням сіл Житомирського району, які теж за вимогами часу сформовані у нові громадами задля нового підходу у розвитку сільських територій.Фото без описуФото без описуФото без опису Поряд розташувалось «Містечко майстрів», де кожен охочий міг придбати собі вироби ручної роботи місцевих майстрів, а на території школи, поблизу спортивних, дитячих та тренажерних майданчиків працювали атракціони для малечі, гостей частували пловом та ароматними шашличками. Кращим поліцейським начальник відділу поліції №1 Житомирського РУП Володимир Богатков вручив подяки, а представниками територіальних громад ще й пам’ятні сувеніри.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуУ свою чергу територіальні громади, окрім слів вдячності на адресу правоохоронців, підготували від себе концертні номери, що додали святу пишності, енергії, щирих емоцій та душевності.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь