A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

НЕЗАБАРОМ РОЗПОЧНЕТЬСЯ РЕМОНТ МОСТУ В БАРАШІВЦІ

Дата: 13.06.2021 23:11
Кількість переглядів: 377

Фото без описуНа території Березівської громади стартували дорожні ремонтні роботи. Дороги обласного значення будуть ремонтуватися за рахунок коштів дорожнього фонду Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, дороги ж місцевого значення — власними силами. Задля цього, як уже повідомлялося раніше, був закуплений грейдер та 10 тисяч тон щебеневих сумішей різної фракції. До слова, під час виконання перших робіт проаналізовано, що на деякі дороги, які у край критичному стані, йде досить багато щебеню аби довести їх до ладу, тому згодом через електронні торги буде дозакуплено ще — згідно прорахованої потреби.

11 червня завершено поточний ремонт однієї з найдовших вулиць в Барашівці — вул. Сонячну (1800 м). Сюди завезено 500 т щебеню крупної фракції 40-70 з місцевого Давидівського кар’єру (який переміг у тендерних торгах) та 1127 т дрібнішої фракції 0-40 (з Пекарщини колишнього Черняхівського району).Фото без опису

Наразі роботи продовжилися на правобережжі — по вул. Журавського. Поки що її тільки прогрейдерують, так як дерев’яний міст, що сполучає дві частини Барашівки — в аварійному стані і великогабаритному транспорту, а тим паче завантаженому щебенем, — сюдою їздити категорично заборонено. Поточний ремонт цієї вулиці буде завершено після того, як проведуть заплановану реконструкцію мосту.

Усім добре відомо, що в середині квітня ситуація з мостом у Барашівці, який і до того був аварійним, наблизилася до катастрофічного стану після того, як під вагою пожежного автомобіля провалилася частина дерев’яного покриття.

Сільський голова Михайло Яромов звернувся і у всі можливі державні інстанції, і до обласних та народних депутатів із проханням сприяти у виділенні коштів на реконструкцію, адже латанням тут справу не вирішити. А провести її власними силами згідно всіх будівельних норм, — справа не реальна, — адже вартість таких робіт не один мільйон гривень, а такої суми у сільської ради, на жаль, немає.

Та правду кажуть, що хто стукає, тому відкривають. Так, після неодноразових виїздів сільського голови та представників вищих ешелонів влади безпосередньо на міст для наочного ознайомлення з проблемою, пояснень, доводів та довготривалих перемовин і, навіть, залучення преси задля висвітлення цієї проблеми, таки вдалося зрушити з місця цю надважливу справу.

Днями проект реконструкції мосту включили в Програму Президента «Велике будівництво» на 2021 рік. Уже передано гарантійний лист представнику спеціалізованої будівельної компанії ТЗОБ «РБП ТРАНС-МОСТ», що перемогла у тендері і буде проводити реконструкцію за рахунок фінансування з дорожнього фонду Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА. Вартість робіт підрядник оцінив у 4 990 000 грн. Роботи обіцяють розпочати вже найближчим часом, орієнтовно, сподіваємося, що не пізніше ніж через два тижні.Фото без опису Паралельно, власними силами, тут же, в Барашівці, заплановано відремонтувати та розширити резервний об’їзний місточок, що сполучає вулиці Сонячну та Лісову (в народі — біля скали).

З 14 червня роботи по ремонту доріг місцевого значення продовжаться. Підсипати та грейдерувати почнуть в Іванівці. Далі техніка зайде працювати в Садки на вулиці з грунтовим покриттям, Березівку, Дубовець. З місцевого бюджету планується провести капітальний ремонт асфальтного покриття на вулицях комунальної власності в Садках та Василівці, на інших дорогах обласного значення, що проходять на території громади буде проводитись поточний експлуатаційний ремонт за рахунок економії коштів дорожнього фонду Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь