A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У ДАВИДІВЦІ ВІДНОВЛЕНО РУХ АВТОБУСІВ ЗГІДНО ЗАТВЕРДЖЕНОГО ГРАФІКУ

Дата: 24.02.2021 09:49
Кількість переглядів: 2189

Фото без описуПродовжуючи вирішення питання щодо транспортного сполучення на території Березівської сільської ради відбулася чергова зустріч із усіма перевізниками, які обслуговують маршрути громади. Під час укладання договорів на перевезення пільгових категорій вдалося домовитися із ФОП Ільчишин про відновлення руху автобусів згідно затвердженого графіку, що курсують у Давидівку.

Нагадаємо, жителі села почали масово скаржитися на те, що багато рейсів відмінено, а ті, що є - часто зміщаються, і не відповідають графіку, що створює багато незручностей для людей. До того ж, останній автобус, який за графіком має відправлятися о 18 год 50 хв., вже давно, «за власним бажанням» відправляється на 10 хвилин раніше.

За словами ініціативної групи, яка прибула на зустріч, це вкрай незручний час, адже багато хто працює до 19:00, і фізично не встигає на рейс. Доводиться добиратися непрямими рейсами, і долати чималі відстані пішки, аби дістатися додому. З цього приводу звучала пропозиція змістити відправлення на декілька хвилин пізніше, після 19:00, а ще й зробити додатковий рейс після 20:00. Це, за словами присутніх, дало б змогу людям влаштовуватися на роботу, де робочий час закінчується пізно.

Поки що перевізник погодився відновити абсолютно усі рейси, затверджені договором, і відправлятися в останній рейс теж як і раніше, о 18 год 50 год. Пояснює, збій у графіку був викликаний через ситуацію з коронавірусним карантином, що призвела до збитковості і так деяких нерентабельний рейсів, які, власне, і були раніше відмінені. Проте, зміщення його після 19:00, і додатковий рейс - поки що неможливі. Ярослав Ільчишин пояснює, що вже за 4 місяці має відбутися новий конкурс на перевезення. Саме тоді і можна буде внести зміни і в розклад руху, і обговорювати додатковий рейс.

Щодо питання створення маршруту Житомир-Березівка із кінцевою зупинкою у військовому містечку-115, - прохання щодо створення якого звучало від жителів в/м, - наразі ще вивчається. Є домовленість, знову ж таки, з Я. Ільчишиним про те, аби ввести "пробні" 3-4 маршрути - шляхом відокремлення їх із маршруту Житомир-Василівка, яким, власне, і відбувається наразі сполучення з військовим містечком. Саме тому і виникає невдоволення, бо за словами жителів в/м-115, у автобус, який робить заїзд із Василівки - не можна втиснутися, - у свою чергу "василівські" пасажири скаржаться, що втрачають на такий заїзд дорогоцінний час, і спізнюються на роботу. Тож, поки що вивчаються маршрути і думка населення з цього приводу.

Щоправда, у переважній більшості усі невдоволення люди виражають переважно у соцмережі Фейсбук, коментуючи неприємні ситуації, що час від часу стаються під час руху. А це, на жаль, не є доказовою базою, з якою можна звертатися в транспортну інспекцію та ОДА для вирішення проблемних питань. Тож, якщо Ви стали свідком несправності транспортного засобу, недостойної поведінки водія, невчасного відправлення чи взагалі не виконання рейсу, або іншого неприпустимого інциденту, - варто скласти протокол, де має бути зафіксовано: дата, час, місце, по можливості і фото- та відеофіксація, і обов'язково підписи не менше трьох очевидців. Усе це передається до сільської ради.

Чим більше фактів, тим більше можливостей у органа місцевого самоврядування вплинути на ситуацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь