A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

НА 4-Й ПОЗАЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ БЕРЕЗІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ПРИЙНЯТО РЯД ВАЖЛИВИХ РІШЕНЬ

Дата: 05.02.2021 20:08
Кількість переглядів: 273

Фото без опису3 лютого депутати Березівської сільської ради зібралися на позачергове засідання. Чим викликана така терміновість, головуючий — сільський голова Михайло Яромов, — пояснив на початку сесії.

28 лютого спливає крайній термін подачі документів на участь у програмі фінансування будівництва об’єктів інфраструктури місцевого самоврядування - за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Аби встигнути скористатися можливістю залучити додаткові кошти від держави на розвиток громади, потрібно сформувати необхідний пакет документів, серед яких одним із головного є проектно-кошторисна документація, дозвіл на виготовлення якої надається відповідним рішенням сесії сільської ради. Саме це і було основним леймотивом скликання позачергової сесії.

Наразі стоїть питання по трьох об’єктах: будівництво спортивного комплексу з міні-футбольним полем та багатофункціональними спортивно-ігровими майданчиками по вул. Островського, 1 (с. Іванівка); капітальний ремонт ДНЗ "Волошка" по вул. Богуна, 19 а в с. Василівка та капітальний ремонт частини приміщень адмінбудівлі з переобладнанням під АЗПСМ (амбулаторію загальної практики сімейної медицини) в с. Садки по вул. Тімірязєва, 40.

Як пояснив сільський голова, першочерговість цим об’єктам надана з тої точки зору, що саме вони мають кадастрові номери на земельні ділянки, (чого, на жаль, немає ще в 45 об’єктів об’єднаної Березівської сільської ради, що стає «каменем спотикань» у вирішенні багатьох нагальних питань). І додав, що на території сільської ради у кожній її частині обов’язково буде проводитися будівництво, на яке намагатимуться залучати і в подальшому кошти ДФРР. Зокрема, за кошти співфінансування та залучення інших субвенцій планується будівництво нових спортивних майданчиків у Барашівці, Березівці та Василівці.

Найпроблемнішим із трьох вищевказаних об'єктів виявилося питання із дитсадком у Василівці. Як з'ясувалося під час підготовки пакету документів, — приміщення, будівництво якого було розпочате ще в 90-х рр., — практично знаходиться майже в центрі села, але чомусь по публічній кадастрові карті «прописане» (задокументоване) – «за межами населеного пункту». Відповідно, кошти сюди залучити не можливо. Наразі виправленням ситуації займаються землеупорядні організації.

Після того, як депутати заслухали доповідача, рішення по всіх трьох об’єктах було прийнято одноголосно — надати дозвіл на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Окремим питанням розглянуто та затверджено експертні звіти про капітальний ремонт доріг Березівської сільради та поточний середній ремонт доріг загального користування. Ця документація теж стосується залучення коштів на ремонт від держави. Цього року у пріоритетності 7 доріг загальною протяжністю в 7 кілометрів — в Іванівці — вулиці Лісова та Інтернатна, що веде до геріатричного пансіонату, Барашівці — вул. Журавського, Садках — Тімірязєва, Березівці — Богуславська, під’їзна дорога у військовому містечку та у Василівці — вул. Центральна.

Також на сесії було затверджено початок реорганізації КП «Добробут», що діяло на території ліквідованої Василівської сільської ради, шляхом приєднання до КБП «Каскад» Березівської сільської ради.

Було розглянуте питання щодо укладення договору на охорону адміністративних приміщень та приміщень освітніх закладів сільської ради з державною охоронною фірмою, що дасть можливість суттєво економити бюджетні кошти. Внесли також зміни до штатних розписів закладів освіти та створили інклюзивну групу в ЗДО «Ластівка».

Окремо стояли питання бюджету, під час яких депутати заслухали від доповідачів — головного бухгалтера А. Загацької та завідуючої фінансовим відділом Л. Скидан — річний звіт по Березівській сільській раді за 2020 рік та проект внесення змін до бюджету на 2021 рік, та затвердили обидва рішення.

Жвавого обговорення набула тема подальшої діяльності комунального підприємства «Каскад». На сьогодні воно є збитковим, тож було проведено аналіз та окреслено шляхи розвитку. З цією метою теж прийнято ряд рішень. Аби всі мешканці Березівки та військового містечка були в рівних умовах, депутатами було прийнято рішення про надання дозволу на відключення «водних» боржників у разі тримісячної заборгованості, з обов’язковим попередженням у десятиденний термін. Також вони підтримали прохання «Каскаду» про збільшення вартості «врізки» та підключення до водогону, яке не переглядалося понад десятиріччя, і було символічним на рівні 25 грн. за послугу та своїм рішенням зобов'язали всіх, хто ще не має приладів обліку — встановити їх згідно чинного законодавства. А поки що, для таких абонентів збільшено норму споживання води до 3,06 м ³.

Затвердили депутати і проект оптимізації мережі сільських бібліотек, згідно якого на території Березівської сільської ради будуть створені так звані публічні бібліотеки, що передбачають собою об’єднання сільських та шкільних «книгарень».

Також проведено розгляд заяв громадян по двом напрямкам: земельні питання та одноразова грошова допомога. Депутати прискіпливо розглядали десятки заяв, та приймали рішення. Варто зауважити, що деякі «земельні» питання підтримки у депутатського корпусу не знайшли, і в одних випадках рішення були не прийняті, в інших — відправлені документи на довивчення. По мірі можливості, і в залежності від кожної окремо взятої ситуації були прийняті рішення щодо виділення матеріальної допомоги в різних розмірах громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь